Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bayram yoğunluğu

    İZMİR'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'na bayram alışverişi yapmak için gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Çocuklarına ve kendilerine bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar giyim dükkanlarını dolaşırken, şeker ve çikolata satılan dükkanlar boş kaldı.

    Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bayram yoğunluğu
    27 Haziran 2023 - 12:46 - Güncelleme: 27 Haziran 2023 - 12:47

    Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bayram hareketliliği yaşanmaya başlandı. Kurban Bayramı arifesinde vatandaşların çarşı içerisinde en fazla yoğunluk oluşturduğu dükkanlar, giyim mağazaları oldu. Ailece bayram alışverişlerini Kemeraltı Çarşısı'nda yaptıklarını anlatan Oktay Bakır, eşi ve 2 yaşındaki oğluyla birlikte çarşıyı gezdiklerini söyleyerek "Bayram alışverişi için geldik. Hem geziyoruz hem bir şeyler alıyoruz. Özellikle kıyafet almak için geldik. Fiyatlar değişiyor, bütçeye uygun bir şeyler alıyoruz" dedi.

    Samsun'dan İzmir'e bayram için geldiklerini söyleyen Hamide Ergin, alışveriş için tarihi çarşıyı tercih ettiklerini anlattı. Kızı Necla Yıldırım da şöyle konuştu:

    "Almanya Hannover şehrinden geliyorum. Alışveriş yapıyoruz. Buraya gelip çantacıları gezdim. Kemeraltı'na en son 2018 yılında gelmiştim çok beğendim annemi de getireyim dedim. Çok memnun kaldım. Buradan Didim'e gideceğim. Şort aldım. Terlik bakıyorum. Burada çeşit çok. Bir mağazadan hepsini düzemiyorsun ama burayı gezmek de güzel."

    'SATIŞLARDAN MEMNUNUM'

    Çarşıda giyim mağazası bulunan esnaflardan Ayhan Karaca "Eskiden daha yoğundu, şimdi biraz daha düşük. Bayram tatili olması nedeniyle insanlar şehirden gitti. Yine de kalabalık var çok şükür. Sorup giden de var alan da var. Genelde buraya sormaya gelmezler. Hava çok sıcak olduğu için bu sıcağa kimse katlanmaz. Genelde alışveriş yapmak isteyenler geliyor. Gezmek için gelmezler. Ben satışlardan memnunum. Allah bereket versin" diye konuştu.
    Fransa'dan İzmir'e gezmek için gelen Nisa Öztürk de "Çarşı güzel ve kalabalık. Hem kıyafet aldım hem hediyelik" dedi.

    'DURGUN ARİFE'

    Tarihi çarşıda uzun yıllardır şekerleme dükkanı işleten Kemal Kutucu ise çarşıda yoğunluk olduğunu kabul etse de satışlarda düşüş olduğunu ifade etti. Eski bayramlardaki yoğunluğu aradığını anlatan Kutucu, "İşlerimizde hareket yok. Farklı bir yıl geçiriyoruz. İlk kez bu kadar durgun bir arife geçiriyoruz. Dükkanda arife günü en az 15 kişi çalışırdı, şimdi 3 kişi çalışıyoruz. Toptan sipariş tamamen bitti. Personele çikolata dağıtma alışkanlığı bitti. Bunlar hep bizim aleyhimize oldu" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum