Tarihi caminin duvarlarına 'tuvalet' afişleri

    İzmir'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı bölgesinde yer alan ve 18'inci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen Hacı Mahmut Camii'nin duvarları ile çevresine asılan 'tuvalet' yazılı afiş ve levhalar dikkat çekiyor.

    Tarihi caminin duvarlarına 'tuvalet' afişleri
    02 Temmuz 2023 - 12:53 - Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 12:54

    Konak ilçesi tarihi Kemeraltı Çarşısı bölgesinde yer alan Hacı Mahmut Camii'nin duvarları ile çevresine asılan 'tuvalet' yazılı afiş ve levhalar dikkat çekiyor. Kitabesi bulunmayan ancak içerisinde yer alan haziredeki tarihlerden 18'inci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunuyor. 300 yıllık tarihi mirasın bahçesinde asırlık servinin yanı sıra 21'i erkek, 17'si kadın olmak üzere 38 mezar kitabesinden oluşan hazire ve eskiden sübyan mektebi olarak kullanılan bir lojmanla birlikte tuvalet yer alıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale ile kiraya verilen tuvalet kiracısı tarafından işletiliyor. Hacı Mahmut Camii'nin duvarları ile çevresindeki 'tuvalet' yazılı afiş ve levhalar ise dikkat çekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından daha önce birkaç kez restorasyonu yapılan caminin bahçesindeki düzensizlik ve hazirenin içerisinde büyüyen otlar ile kırık kitabeler dikkat çekerken, asırlık servi ağacının da kurumak üzere olduğu görülüyor. Birkaç kez hırsızların hedefi olan camide yer alan asırlık mekanik saat ise çalışmıyor.

    Öte yandan tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın birçok noktasında yer alan 'tuvalet' yazılı tabelalar da görüntü kirliliğine neden oluyor.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum