'Tarihi Alan'ın Gazi Köylerinde Şifa Çiçekleri Açıyor' projesi

    Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için hayata geçirilen 'Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor' projesi kapsamında Seddülbahir Kalesi Tophane Kulesi'nde kursiyerlere eğitim verildi.

    'Tarihi Alan'ın Gazi Köylerinde Şifa Çiçekleri Açıyor' projesi
    18 Ekim 2023 - 19:35 - Güncelleme: 18 Ekim 2023 - 19:36

    Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor' projesi kapsamında proje ortağı olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Çiftçi Eğitim ve Tıbbi Aromatik Bitki Merkezi (BAÇEM) eğitmenlerince 16-17 Ekim tarihleri arasında Seddülbahir Kalesi Tophane Kulesi'nde eğitim gerçekleştirildi.
    110 kursiyer ile gerçekleştirilen teorik eğitimin akabinde ilerleyen günlerde BAÇEM'de yapılacak olan uygulama eğitimi ile de kursiyerler Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği sertifikalarını almaya hak kazanacaklar. Proje ile alanda tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, genç çiftçi istihdamının arttırılarak iyi tarım uygulamalarının çoğaltılması, gazi köylerinin tarımsal gelirlerini arttırarak köyden kente göçün önüne, ziyaretçiler için alternatif destinasyon noktalarının oluşturulması hedefleniyor. Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir eğitime katılarak yaptığı konuşmasında ekip olarak yerel halkın her daim yanında olduğunu bu minvalde projelerle Tarihi Alanın tüm köyleri ile her geçen gün daha güçlü bir konuma geleceği söyleyerek, "Talep yoğunluğu ve ilgi bizlere yeni yapacağımız işlerde feyz vermektedir" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum