• Reklam

Taksim'deki bombalama olayıyla dalga geçen 3 yabancı uyruklu sınırdışı

İçişleri Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde çektikleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşan yabancı uyruklu üç kişiden ikisinin Türkiye'den çıkış yaptığını, birinin de çıkışı için işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Taksim'deki bombalama olayıyla dalga geçen 3 yabancı uyruklu sınırdışı
21 Kasım 2022 - 11:16

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada dolaşan İstiklal Caddesi videosunun, terör saldırısından önce çekildiğini; ancak saldırıdan birkaç gün sonra paylaşıldığını açıkladı. 

Görüntülerdeki üç kişiden ikisinin Türkiye'den çıkış yaptığı, birinin çıkışı için de gerekli idari sürecin yürütüldüğü belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

"Emniyet Teşkilatımızla koordineli bir şekilde yapılan araştırma neticesinde; ülkemizi ziyaret amacıyla bulunan 3 turist tarafından İstiklal Caddesi’nde, sosyal medyada beğeni alma amacıyla çekildiği değerlendirilen mizahi videonun çekim tarihinin bombalı terör saldırısından önce olduğu tespit edilmiştir. Ancak videonun saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmış olması hem sorumsuzca hem de provokasyona açık bir paylaşım olarak değerlendirilmektedir. 

Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek “bombalı paket şakası” olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir “kapkaç şakası” olduğu anlaşılan görüntülerin terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaşılmasının ve ülkemizdeki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının da kabul edilebilir herhangi bir tarafı bulunmamaktadır. 

Böylesi kötü niyetli girişimlerin ülkemizdeki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi niyetini taşıdığı da değerlendirilmektedir. 

Dünyadaki birçok devletin taziye mesajıyla ülkemizin acısını paylaştığı böyle bir ortamda, mevzubahis sosyal medya paylaşımını Türkiye’nin hassasiyetini gözetmeden yaparak hem provokasyona neden olan hem de toplumsal vicdanı inciten bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır. 

Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki 3 kişiden F.R.’nin 08.11.2022 tarihinde, A.O.’nun 10.11.2022 tarihinde ülkemizden çıkış yaptığı anlaşılmış olup hala ülkemizde bulunan diğer yabancının ülkemizden çıkışı için gerekli idari süreç yürütülmektedir. 

Ülkemizdeki tüm yabancılarla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bu tip münferit olayların tespit edilmesi durumunda gerekli takipler yapılarak adli veya idari süreçler titizlikle sürdürülmektedir."


YORUMLAR

  • 0 Yorum