Taksi ve dolmuşçulara aşı açıldı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının Kovid-19 aşılamalarının yarından itibaren başlayacağını bildirdi.

    Taksi ve dolmuşçulara aşı açıldı
    11 Haziran 2021 - 14:36 - Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 14:47
    Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler." diye duyurdu.

    Ayrıca 11 Haziran itibarıyla kafe, lokanta ve restoranlarda çalışanlar ile kuaförler ve avukatlara da aşı sırası geldi. Yine bu hafta içerisinde yaş sırasının yanı sıra tüm ilköğretim öğretmenleri ve 40 yaş üstü tüm branş öğretmenlerine de aşı yapılıyor. Ayrıca dizi sektörü çalışanlarının da aşı yaptırabileceği açıklandı.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Haziran Pazartesi itibarıyla 40 yaş üstündekilere randevuların açılacağını duyurdu.

    Bu hafta itibarıyla BioNTech aşısının yapılmasına kamu ve özel hastanelerin yanı sıra aile hekimlerinde de yapılmasına başlandı.

    MUTLAKA AŞI OLUN

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, her BionTech aşı flakonunda 6 kişilik, yani 6 doz aşı bulunduğunu söyledi.

    Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşının 6 saat içinde kullanılması gerektiğinin altını çizen Koca, 6 saat içinde kullanılmayan dozların daha sonra kullanılamayacağını, israf olacağını söyledi.

    Koca, "Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın" uyarısında bulundu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum