Suudi Arabistan'ın ikinci kadın büyükelçisi Norveç'e atandı

    Suudi Arabistan'ın Norveç Büyükelçiliğinde Emel bint Yahya el-Muallimi'yi görevlendirdi. El-Muallimi, Suudi Arabistan'ın ikinci kadın büyükelçisi oldu.Suudi Arabistan'ın...

    Suudi Arabistan'ın ikinci kadın büyükelçisi Norveç'e atandı
    23 Ekim 2020 - 11:39 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 11:40
    Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğine Şubat 2019 tarihinde atanan Prenses Rima, Suudi Arabistan'ın ilk kadın büyükelçisi olmuştu. Suudi Arabistan, bu kez de Emel bint Yahya el-Muallimi'yi Norveç Büyükelçisi olarak atadı. El-Muallimi, Suudi Arabistan'ın yeni görevlendirilen diğer büyükelçiler ile birlikte online bir törenle Kral Salman'ın huzurunda yemin etti.

    Suudi Arabistan'ın yeni Norveç Büyükelçisi Emel bint Yahya el-Muallimi, 20 yıllık kariyeri kapsamında Kral Abdülaziz Ulusal Diyalog Merkezi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev almıştı. El-Muallimi, Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu'nda Kuruluşlar Ve Uluslararası İşbirliği Genel Müdürlüğü yaptı.
    El-Muallimi, Riyad'daki Princess Noura Bint Abdul Rahman Üniversitesi'nin sanat bölümünden lisans mezunu. El-Muallimi, ABD'de Denver Üniversitesi'nde kitle iletişimi ve gazetecilik bölümünde yüksek lisans yaptı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum