Süt fabrikasında rezalet!

    Konya'daki bir süt fabrikasındaki skandal görüntüler sağlığımızla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Bir şahıs, süt kazanının içine girip banyo yaptı. Görüntüler, TikTok üzerinden yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, olaya ilişkin açıklama yaptı.

    05 Kasım 2020 - 14:56 - Güncelleme: 05 Kasım 2020 - 15:17

    Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında skandal görüntüler ortaya çıktı. Fabrikada çalışan bir şahıs, süt kazanının içine girerek banyo yaptı.

    Süt kazanında banyo yaptığı anlar bir başka çalışan tarafından kaydedildi. Görüntüler TikTok'ta 'ugurrturgut' isimli bir hesaptan yayınlandı.

    Uğur Turgut isimli şahsın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta ise Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı görüldü. Skandal görüntülerin ise Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıktı.



    Süt banyosu yapılan anlara Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki 'Marmara Kamil' karakterinin repliği eklendi.

    BİRÇOK FİRMAYA SÜT VERİYOR
    Konya Karatay'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi birçok firmaya süt temin ediyor. Peynir, süt tozu, pastorize süt gibi ürünler sofralarımıza kadar geliyor.

    Yaşanan skandaldan sonra gözler Benefit'ten süt alan ve Konya'da üretim yapan Süt markalarına çevrildi.

    TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
    Skandal görüntülerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

    Bakanlık, "Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

    FİRMADAN AÇIKLAMA
    Söz konusu skandal olayın yaşandığı firmadan konuya ilişkin açıklama geldi. Firma, videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını duyurdu.

    Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:
    "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"


    YORUMLAR

    • 0 Yorum