Suriyeli lokantacı kılığına girip halkı kışkırttığı öne sürülen tiyatrocu serbest

    Sosyal medyada gündem olan bir videoda "Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki ben yabancı çalıştırmıyorum." ifadelerini kullanan kişinin yabancı olduğu öne sürüldü. Kişinin asıl kimliğinin eğitmenlik yapan Ozan Arif Demirtaş isimli bir tiyatro oyuncusu olduğu ortaya çıktı. Demirtaş, ''Videonun, kullandığım mizah etiketlerinden ve bağlamdan koparılarak kullanılmasından ötürü oldukça üzgünüm'' dedi.

    Suriyeli lokantacı kılığına girip halkı kışkırttığı öne sürülen tiyatrocu serbest
    27 Ağustos 2023 - 20:28

    Mülteciler üzerinden yeni bir provokasyona girişildi. Tiyatrocu olduğu öğrenilen Ozan Arif Demirtaş isimli şahıs, Suriyeli taklidiyle çirkin bir provokasyona kalkıştı.

    Demirtaş, yayımladığı bir videoda “Türk vatandaş gelmiş benim Suriye lokanta iş istiyor. Ben dedim yabancı çalıştırmıyorum, kusura kalma” ifadeleriyle halkı kışkırtmaya çalıştı.



    MUHALİF MEDYA PROVOKASYONU KÖRÜKLEDİ

    Diğer taraftan muhalif medya, provokasyona çanak tuttu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da videoyu paylaşarak provokasyona geldi.



    SOSYAL MEDYADA TEPKİ

    Mültecileri hedef alan video, sosyal medyada tepki çekti. Çok sayıda vatandaş, videonun halkı kışkırtmaya ve kaos çıkarmaya yönelik olduğunu dile getirdi.

    ADLİ KONTROLLE SERBEST
    Demirtaş hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de Demirtaş'ı gözaltına alındı. Bursa 6. Sulh Ceza mahkemesine sevk edilen tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş hakkında savcılık tutuklama talebinde bulundu. Mahkeme Demirtaş için, ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan tutuklanmaya yönelik talebin reddine, şüpheli Ozan Arif Demirtaş’ın adli kontrol altına alınmasına kararı verdi


    YORUMLAR

    • 0 Yorum