Sudan'da saldırı! Türk tahliye uçağı vuruldu!

    Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri'nin Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağını vurdu. Milli Savunma Bakanlığı saldırıda personelden yaralanan olmadığını açıkladı.

    Sudan'da saldırı! Türk tahliye uçağı vuruldu!
    28 Nisan 2023 - 12:48
    Kuzey Afrika ülkesi Sudan’da haftalardır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dünya genelinde en fazla askeri darbenin yaşandığı ülkelerden biri olan Sudan’da, paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) orduya karşı çatışıyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, Sudan’da bulunan Türk vatandaşları için tahliye uçağı göndereceğini duyurmuştu.

    O duyuru şu ifadelerle gerçekleşti;
    "Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ilk grubu TSK’ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkemize getirildi. Tahliye operasyonumuz tüm vatandaşlarımız yurda ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam edecek."

    Sudan'da Türk tahliye uçağı vuruldu! MSB'den ilk açıklama

    Türk tahliye uçağına saldırı
    Tahliye gerçekleşirken, Reuters Haber Ajansı, Türk tahliye uçağına bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, HDK 'nın Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi.
    Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirilirken mürettebatın da yara aldığı aktarılmıştı.

    MSB, konuya ilişkin ilk duyurusunu yaptı. Saldırıyı doğrulayan MSB, personelden yaralanan kimsenin bulunmadığını açıkladı. O açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
    "Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum