• Reklam

STREAM It Up!-2 proje lansmanı yapıldı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan 'STREAM It Up-2!' projesinin lansman toplantısı yapıldı. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Proje, çocuklarımızın bilim, teknoloji ve yapay zeka alanındaki gelişimleriyle beraber akademik dil olan ve uluslararası platformda iletişim dili olarak nitelendirdiğimiz İngilizce ile takviye olacak" dedi.

STREAM It Up!-2 proje lansmanı yapıldı
07 Aralık 2022 - 17:09 - Güncelleme: 07 Aralık 2022 - 17:10

MCBÜ ve STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan Regional English Language Office (RELO), Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, ENM Digital, Doğam Eğitim ve Danışmanlık, LEGO Education, Teknokta Yenilikçi Öğrenim Çözümleri, NIAYS, Stellar Lab, Kendin Yap Atölyesi, Kodlamanisa, Extensa Digital Solutions ve Smyrna Games'in paydaş olarak yer aldığı 'STREAM It Up-2!' Projesi'nin lansman toplantısı düzenlendi. Lansmana Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Roger F. Cohen, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, STREAM It Up!-2 Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt, proje paydaşları, akademik personel ve davetliler katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gönderilen telgrafın okunması ile başlayan toplantı, paydaş kurumların projeye ait protokolü imzalama süreciyle devam etti.

'PROJE İLE GURUR DUYUYORUZ'

Proje yürütücüsü Öğr. Gör.  Mehmet Nuri Öğüt, STREAM It Up!-2 projesinin kapsamı ve yeniliklerinden bahsederek geliştirilen mobil uygulama ve istatistiksel verileri de konuklara aktardı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Roger F. Cohen yaptığı konuşmada, "ABD Büyükelçiliği kamu diplomasi bölümünde görevli arkadaşlarım ve ben, STREAM It Up projesi ile gurur duyuyoruz. Bilim, teknoloji, sanat, matematik ve İngilizce eğitimini desteklemek ABD Büyükelçiliği'nin öncelikleri arasında. İkinci kez desteklediğimiz bu projenin büyük başarı kazanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

'PROJELERİN DEVAMLILIĞINI ÖNEMSİYORUZ'

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ise "Şu an lansmanını yaptığımız STREAM It Up-2! projesi, çocuklarımızın bilim, teknoloji ve yapay zeka alanındaki gelişimleriyle beraber akademik dil olan ve uluslararası platformda iletişim dili olarak nitelendirdiğimiz İngilizce ile takviye olacak. 81 ilimizin kültürleri arasındaki farklılıklarını zenginliğe dönüştürerek bunu bir avantaj haline getirip ortak bir gaye ve hedef doğrultusunda bir araya gelebilmek ve beraber bir şeyler yapabilmek ikinci projemizin de en güzel çıktıları arasında yer alacak" dedi. Prof. Dr. Ataç, ilk projenin ülke çapında yarattığı etkinin de altını çizip, böyle kapsamlı projelerin devamlılığını önemsediklerini dile getirdi.
Vali Yaşar Karadeniz törende yaptığı konuşmada projenin birinci aşamasında emeği geçenlere ve katkı sağlayan kurumlara teşekkür ederken, ikincisi gerçekleşecek olan STREAM It Up-2 projesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından, paydaş kurumlara teşekkür belgesi takdimi ve açılış kurdelasının kesilmesi ile devam eden tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Öğrencilerin bilimsel gelişimini desteklemek ve disiplinler arası bir yaklaşımla gerçek yaşam sorunlarına çözümler sunmak ve uluslararası çalışmalar yapabilecek gençler yetiştirmek amacıyla Türkiye'nin her bir ilden bir öğrenci olmak üzere 81 lise öğrencisine İngilizce, STREAM, Yapay Zekâ ve Metaverse çalışmalarının bütünleşik olarak yer alacağı "STREAM It Up! -2ö projesinin Eylül 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında uygulanması planlanmakta.
Başvuru sürecinde Türkiye genelinden yoğun ilgi alarak 2245 başvuruya ulaşan STREAM It Up!-2 projesinde, yapılan değerlendirmeler sonucunda 236 bilim elçisi adayı mülakata katılmaya hak kazandı. Mülakat sonucu seçilecek olan 81 bilim elçisi, projenin 8 aşamadan oluşan teorik ve uygulamalı eğitim sürecinden geçecek.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum