Spil yolundaki görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı

    MANİSA'da Spil Dağı Milli Parkı'na giden yolda bulunan kaldırımlarda ruhsatsız kurularak kapalı alanlar oluşturulan ve görüntü kirliliğine neden olan işletmeler, alınan karar doğrultusunda söküldü.

    Spil yolundaki görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı
    06 Ocak 2022 - 20:14 - Güncelleme: 06 Ocak 2022 - 20:15
    Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği ortaklaşa çalışma ile bölgede bulunan kaçak yapılar kaldırılırken, vatandaşlar da çalışmaları memnuniyetle karşıladı.
    Ulucami'nin üst bölgesinde kalan ve Spil Dağı Milli Parkı'na giden yolda ruhsatsız olarak kurulan işletmeler alınan karar doğrultusunda kaldırıldı. Bir süredir bölgede kaçak yapılar oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan işletmeler, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği ortaklaşa çalışmaların ardından söküldü. Bölgede bulunan izinsiz işletmeler kaldırılarak, kaldırımlar tekrardan vatandaşların kullanımına açıldı. Vatandaşlar bölgenin yeni haliyle daha güzel hale geleceğini belirtti.

    Vatandaşlardan Bahar Kaya, "Bence daha iyi olmuş. İnsanlar istedikleri saate kadar oturabiliyorlar, özgürler. Manzara için gidiyoruz ama para veriyorduk. Şu an daha özgürce istediğimiz kadar durabiliriz" dedi. Çalışma yapılma kararını olumlu bulduğunu söyleyen vatandaşlardan Mehmet Çınar da "Ben orada çocuğumla ailemle bir kilim atıp oturuyordum. Şimdi çok iyi oldu. Çaybaşı'ndan Mevlana'ya kadar kapatmışlar. Bu olmaz. Sen, ben kaldırımdan yürüyemiyoruz, arabaları park etmişler, bence kaldırılmaları çok iyi olmuş" ifadelerini kullandı.

     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum