• Reklam

Soyer'e destek oldular

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Soyer'e destek oldular
14 Eylül 2022 - 22:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i, İzmir'in kurtuluş töreninde yaptığı konuşmalara sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkan Erdoğan'ın hedefinde Başkan Soyer'in babası 12 Eylül 1980 Dönemi Sıkıyönetim Başsavcısı Nurettin Soyer de vardı. 
Cumhurbaşkan Erdoğan "Osmanlı'ya hakaret ediyor. Haddini bilmez, ahlaksız. İzmir'i selden, pis kokulardan, lağımlardan kurtaramıyorsun. acaba diktiğin ne var sen onu söyle sen. Osmanlıya laf edecek hadsizliği nasıl yapıyorsun. bunun babası da aynıydı kendisi de aynı ama biliyorum ki bu gençlik ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecek. Kendi evlatlarını lüks ve şatafat içinde yaşattılar, Anadolu'nun evlatlarını fakirliğe, sürüklediler. Biz bu oyunu bozduk" demişti. 



TORUN: SÖZÜMÜZ ATATÜRK'ÜN SÖZÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerine Cumhuriyet Halk Partili vekillerden tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Oyların eridikçe acizleşiyor, kutuplaştırmak istiyorsun. Ama boşa uğraşma Erdoğan. Selçuklu da Osmanlı da Türkiye Cumhuriyeti de bizim. Sözümüz Atatürk'ün sözüdür, tepkimiz çıkarı için vatanı ateşe atan Saraylılaradır. Başkan’ımız Tunç Soyer’i senin kirli diline yedirmeyiz” açıklamasını yaptı.


ÖZGÜR ÖZEL: TARİHİ KONUŞMA
CHP'li Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'deki konuşmasına ilişkin değerlendirme yapan Özel, "İzmirliler, dünya tarihine geçecek, rekorlar kitabına geçecek, bir katılımla; tarihlerine, şanlarına, şereflerine kendilerine yakışacak bir şekilde kutladılar. Orada da Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu kutlamaların coşkusuna uygun, tüm değerlendirmelerin dozunda olduğu, emperyalist çizmelerinin İzmir'i kirlettiği andan, İzmir'i terk ettiği ana kadarki dostu düşmanı ayıran bir değerlendirme konuşması yaptı. Tarihi bir konuşma, iyi bir konuşma, güzel bir konuşma yaptı. Bu konuşma üzerine birileri, esas olarak oradaki kalabalığı, oradaki muhteşem katılımı ve oradaki duyguyu paylaşamayan birileri, hazımsızlık gösterdi. Karınları şişti. Kimyaları bozuldu. Saldırmak için her zamanki gibi bir şey aradılar. Arayıp da buldukları cümle şuydu; '100 yıl önceki iktidar sahipleri gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydiler.' Bu cümleyi aldılar ve meseleyi Sultan Alpaslan'a kadar götürenler oldu, 'Osmanlı'ya laf ediyor' diyenler oldu" ifadelerini kullandı.

CHP'li Murat Bakan: Yargılamalar ne oldu, tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?

BAKAN: SAYGISIZLIK
İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin milli iradeye yapılmış bir saygısızlık olarak yorumladı. CHP'li Bakan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak kimseye rahmetli babasını da işin içine katarak hakaret etme hakkı vermez hele ki bu kişi halkın oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı ise. Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Hakaretin sebebi ise Osmanlı değil zira Tunç Soyer Osmanlı’dan değil 100 yıl önce bu ülkeyi yönetenlerden yani Vahdettin ve Damat Ferit’ten bahsetti. Bu polemik turnusol kağıdı gibi kimin Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin, kimin emperyalizmin yanında durduğunu da göstermiş oldu." ifadelerini kullandı. 




ARSLAN'DAN NEZAKET ÇIKIŞI
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ile ilgili nezaket çıkışında bulundu. 

Arslan şunları söyledi:
"Siyaset başta nezaket, sonra münakaşa ve müzakere işidir. Konumu ne olursa olsun hiç kimse, bir kişinin rahmetli babasını da işin içine katarak o kişiye hakaret edemez, etmemelidir. 
İzmirliler tarafından tarihin rekor oyu ile seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e sarf edilen sözler için, en çok da Milli irade narası atanların dikkat etmesi gerekir. 
Bizler Osmanlıyı da Cumhuriyeti de sahipleniriz, ancak Fatih Sultan Mehmet Han ile Vahdettin'i asla bir tutmayız. Unutmayalım, tarihte herkes bir geminin içinde olmuştur.100 yıl önce Vahdettin ve şürekası İngiliz zırhlısının içindeyken, bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Bandırma vapurunun içinde olanlarız. O gün bu gündür Bandırma vapurunun içinde Tam Bağımsız Türkiye diyenlerle yola devam ediyoruz. Bu böyle biline!"



KILIÇ: BANDIRMA VAPURUNDAYIZ

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da Erdoğan'ın sözleri ile ilgili "Vahdettin İngiliz zırhlısını, siz 6. Filo’yu kıble bildiniz. Biz hala Bandırma Vapuru’ndayız!" paylaşımında bulundu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum