• Reklam

Soyer'e 'Basmane Çukuru' cevabı: Sebebi belediye

Başkan Soyer’in, “Basmane Çukuru ile ilgili sürprizimiz var” açıklamalarını Güçyapı A.Ş. adına değerlendiren Avukat Pulat Gago, “Çukur ifadesi belediyenin neden olduğu bir tanım. İhaleyi yapan belediye, gerçekleşmesi için hukuki olanakları hazırlayamamıştır” ifadesini kullandı.

Soyer'e 'Basmane Çukuru' cevabı: Sebebi belediye
19 Mart 2021 - 14:44
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında kullandığı “Basmane Çukuru ile ilgili sürprizimiz var” ifadesine, Güçbirliği Holding’den yanıt geldi.  Soyer’in açıklamalarını, Güçbirliği Holding A.Ş. ve iş ortaklığı pilot firması Güç Yapı A.Ş adına değerlendiren şirket avukatı Pulat Gago, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Soyer’in, bir faceebok televizyonu programında yaptığı açıklamada; Basmane’deki alana inşaat şantiyesi demeyip, çukur ifadesini kullanmayı tercih ettiğinin altını çizen Gago, “Çukur ifadesi beledilenin neden olduğu bir tanımdır” ifadesini kullandı. Soyer’in “çukur” diye söz ettiği Basmane’deki ilgili yerdeki durumun, yüklenici şirketler nedeniyle değil, imar planlarını geçerli hukuka uygun yapamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kusuru sonucu oluştuğunu belitren Gago,  projenin hukuki imkansızlıklar nedeniyle tamamlanadığını vuruguladı.
Güçbirliği Holding A.Ş. iş ortaklığı pilot firması Güç Yapı A.Ş. adına Avukat Pulat Gago’nun imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:  

SORUMLULUK BELEDİYENİNDİR

Sayın Tunç Soyer, canlı yayında “Basmane Çukuru ile ilgili sürprizimiz var” beyanında bulunmuştur.
Çukur ifadesi Belediye’nin neden olduğu bir tanımdır ve Sn. Başkan konu ile ilgili yere inşaat şantiyesi demeyip çukur ifadesini kullanmayı tercih etmektedir.
İlgili yerdeki inşaat yüklenici Şirketler nedeniyle değil imar planlarını geçerli hukuka uygun yapamayan Belediye’nin kusurlu olması sonucu “hukuki imkansızlık” nedeniyle durmaktadır.
Diğer yandan resmi ihaleyi yapan Belediye bitirilmesi için gerekli hukuki olanakları hazırlayamamış ise sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Bu sorumluklar arasında ya muhatapları ile anlaşmak veya tazminatlarını ödemek zorunluluğu bulunmaktadır. İhalenin pilot firması olan Güçbirliği’nin çok ortaklı yapısı yanında EGS A.Ş.’nin halka açık olması nedeniyle on binlere ulaşan ortak sayısı ile bütün bu insanların oluşan zararlarını en uygun şekilde karşılamak elbette ihaleyi yapan Belediye’nin esaslı bir mükellefiyeti olup bu mükellefiyetin zarara eş değer biçimde karşılanmasını temin etmek Belediye’nin sorumluluğundadır.
Saygılarımla
GÜÇBİRLİĞİ HOLDİNG A.Ş. ve İŞ ORTAKLIĞI PİLOT FİRMASI GÜÇ YAPI A.Ş. ADINA 
AVUKAT PULAT GAGO

YORUMLAR

  • 0 Yorum