• Reklam

Soyer açıkladı: Belediyede LGBT dairesi kuruldu

LGBTİ örgütlerinin online olarak düzenlediği Büyük Hayat Buluşması'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, LGBT'lilere yönelik hizmetlerinden bahsetti. Soyer "Bu vesileyle buradan duyurmuş olayım. İzmir'deki LGBT bireyleri için bir kapı var" dedi.

Soyer açıkladı: Belediyede LGBT dairesi kuruldu
18 Eylül 2023 - 13:34
CHP'li Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında LGBT üyeleri için bir daire başkanlığı kurulduğunu açıkladı. Soyer, "Bu vesileyle burdan duyurmuş olayım. İzmir'deki LGBT bireyleri için bir kapı var" dedi.

"BELKİ DE TÜRKİYE'DE BİR İLK"
Başkan Soyer, LGBT üyesi bir kişi ile yaptığı görüntülü konuşmada şunları söyledi:
"Bizim belki de Türkiye'de ilk kez kurduğumuz daire başkanlığı var; Kentsel eşitlik ve adalet dair başkanlığı. Bu toplumda dezavantajlı konumuna itilen, bu toplumda adil biçimde diğer vatandaşlar gibi olanaklardan yararlanamayan, bu toplumda ayrımcılığa uğrayan tüm vatandaşlar için kurduğumuz daire başkanlığı. Bu daire başkanlığı nezdinde o hak mahrumiyeti yaşayan insanlar için gayret ediyor arkadaşlarımız.
Bu vesileyle burdan duyurmuş olayım. İzmir'deki LGBT bireyleri için bir kapı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde açılan Kentsel Eşitlik ve Adalet Daire Başkanlığı var. Kişisel olarak yaşadıkları her türlü sorunları, barınmadan eğitime, sağlıktan güvenliğe her türlü taleplerini iletebilirler. Her taleplerini çözmek için bir daire başkanlığımız var. Biz emirlerindeyiz ve hazırız."

LGBTİ örgütleri'nin online olarak düzenlediği Büyük Hayat Buluşması'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e AK Parti'den tepki geldi.  Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'i LGBT dayatmasını şehrin gündemine sokmakla suçladı. 
Dağ'ın paylaşımı şu şekilde:
"İzmir’de kronik problemler almış başını gidiyor. Şehrin başındaki kişi bu sorunlara odaklanmak yerine sürekli LGBT dayatmasını bu şehrin gündemine sokmaya çalışıyor. Sizden beklenilen emperyalizmin yeni aparatı sosyal terörizme destek değil, İzmir’e hizmettir."

İNAN: SAPKINLIĞI SAVUNMAKTIR
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da Soyer'e sapkınlığı savunma çıkışında bulundu. LGBT ile mücadele her bir vatandaşın özgürlüğü olduğunu ifade eden İnan, "Nefret söylemi dediğin kavram talimatla ve fonlanarak geleceğimizi hedef alıp sapkınlığı savunmaktır. LGBT ile mücadele her bir vatandaşın özgürlüğüdür. Hepimizin özgürlüğüdür!" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum