Sosyal medya, gençlerin gerçeklik algısını değiştiriyor

    Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, yeni bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha imza atacak. Egeli İletişimciler “Doğal Olarak Mükemmeliz” sosyal sorumluluk projesi ile sosyal medyanın gençler üzerinde gerçeklik algısını nasıl değiştirdiğini göstermeyi amaçlıyor.

    Sosyal medya, gençlerin gerçeklik algısını değiştiriyor
    19 Ocak 2022 - 11:06 - Güncelleme: 19 Ocak 2022 - 11:54
    EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier yürütücülüğünde hazırlanan projenin ekibinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri yer alıyor. “Doğal Olarak Mükemmeliz” adlı sosyal sorumluluk projesi 20 Ocak Perşembe günü saat 17.30’da çevrimiçi olarak düzenlenecek.  Etkinliğe,  Diyetisyen Nilsu Yörükeren, Uzman Psikolog Elif Kaleli ve İnfluencer Hedil Davarcı konuşmacı olarak katılacak.
    Sosyal sorumluluk projesinin amacından bahseden Doç. Dr. Bilgilier “Yaklaşık 3 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Sosyal medyada oluşan kalıplaşmış mükemmellik algısı üzerine üniversite gençliğinin bu konudaki duygu, düşünce ve algılarını ölçerek bu doğrultuda bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmayı amaç ediniyoruz. Sosyal medyanın özellikle gençler üzerinde etkili olduğu ve gerçeklikten uzaklaştırdığı yönündeki çeşitli çalışmalardan hareketle ‘Doğal Olarak Mükemmeliz’ projesinde gerçeklik kavramına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında sosyal medya ile oluşturulan mükemmellik algısı çerçevesinde bireyleri bilinçlendirerek her bireyin özgün, özel ve değerli olduğunu hissettirmeyi ve bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan 18-24 yaş grubu üniversite gençliği üzerinde farkındalık yaratarak, sosyal medya ile oluşturulan mükemmellik algısının sanal gerçeklikten uzaklaştırılarak doğallık ve özgünlük hissini gençlerde yaratılarak bilinç oluşturulması amaçlıyoruz” dedi.
    Etkinlikte proje ekibi tarafından yapılacak sunumlarla; mükemmellik kavramı, sosyal medyadaki mükemmellik algısının erkek ve kadın üzerindeki etkileri, psikolojik ve fiziksel etkileri konularında katılımcılara bilgi verilecek.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum