Sosyal konuta başvuru sayısı 1 milyonu geçti

    Sosyal konut projesine başvurular devam ediyor. İlk gün 865 bin başvuru yapılırken, kampanyaya başvuru sayısı ikinci gün 1 milyonu aştı.

    Sosyal konuta başvuru sayısı 1 milyonu geçti
    15 Eylül 2022 - 12:30

    Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı sosyal konut projesi için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan projenin adı "İlk Evim, İlk İş Yerim" olarak açıklandı.

    1 milyonun üzerinde başvuru

    500 bin konutlu proje için vatandaşlar, dün sabah saatlerinden itibaren bankalara akın etti.

    Projeye ilk gün başvuranların sayısı 865 bine ulaşırken, son gelen bilgilere göre ikinci günde ise başvuru sayısı 1 milyonu geçti.

    İllere göre konut sayıları

    İl ve bölgelere nüfus ve ihtiyaca göre farklı sayılarda konut inşa edilecek. Bu çerçevede, en fazla konut, 78 bin 650 ile Marmara Bölgesi'nde yapılacak.

    Ülke genelinde ilk etapta planlanan 250 bin konutun 50 bini İstanbul'da yapılacak. Bu ili 18 bin konutla Ankara, 12 bin 400 ile İzmir izleyecek.

    Son gün 31 Ekim

    '14 Eylül- 31 Ekim 2022' tarihleri arasında kabul edilen başvurular, e-Devlet üzerinden '28 Ekim' tarihinde sona erecek.

    Başvurular, yoğunluğu önlemek amacıyla T.C. numarasının son hanesine göre kademeli yapılıyor.

    Başvurular kademeli yapılıyor

    Bu kapsamda; "T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba günü başvuru yaparken, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar günü" başvuru yapabilecek.

    19 Eylül tarihinden itibaren ise sınırlama olmaksızın başvurular alınacak.

    Sosyal konuta başvuranların sayısı 2 nci günden 1 milyonu geçti #3

    28 ilde sanayi sitesi ve iş yeri dağılımında konut haricinde diğer projelerde gözler büyük şehirlerdeydi. Haritada İstanbul olmaması dikkat çekti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum