Son anda mı duyurulur! Trafiğe bisiklet turu düzenlemesi

    57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bugün yapılacak Çeşme - Karşıyaka etabı nedeniyle İzmir'de arabalı vapur seferleri geçici olarak durduruldu. Bisiklet turu nedeniyle tedbirlerin alındığı bulvar ve caddeleri kullanan bazı otobüs hatlarının seferlerinde ise aksamalar yaşanacak. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı’nın seferlerinde de geçici olarak düzenleme yapıldı.

    Son anda mı duyurulur! Trafiğe bisiklet turu düzenlemesi
    12 Nisan 2022 - 13:56

    57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bugün yapılacak Çeşme - Karşıyaka etabı nedeniyle İzmir’de otobüs, deniz ve tramvay seferlerini de etkiledi. 

    VAPUR SEFERLERİ GEÇİCİ SÜREYLE İPTAL

    İZDENİZ’den yapılan açıklamada arabalı vapur seferlerinin geçici süreyle yapılamayacağı duyuruldu. Açıklamada, “Sayın Yolcularımız, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 12 Nisan 2022 Salı günü yapılan Çeşme - Karşıyaka etabı süresince Araba Vapuru seferleri geçici süre ile yapılamayacaktır. Bostanlı İskelesi'nden saat; 12.00 de Üçkuyular İskelesi'nden de saat; 12.30 da Yolcu Gemisi ile sefer düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

    OTOBÜS SEFERLERİNDE AKSAMA

    ESHOT’tan yapılan duyuruda ise bisiklet turu nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle Fevzi Paşa Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı, Atatürk Caddesi, Liman Caddesi, Altınyol, Anadolu Caddesi, Cemal Gürsel Bulvarı, İzmir-Çeşme Otoyolu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Mithatpaşa Caddesi'ni kullanan otobüs hatlarının seferlerinde aksamalar meydana gelebileceği belirtildi.

    TRAMVAY HATLARINDA DA DÜZENLEME
    57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu nedeniyle İzmir’de tramvay seferlerine düzenleme yapıldı.

    Turun bugün gerçekleşecek Çeşme Karşıyaka etabından dolayı Karşıyaka tramvayı 12 Nisan 2022 Salı günü saat 06:00 ile 18:00 saatleri arasında sadece Ataşehir ve Yunuslar durakları arasında çalışacak.

    Tram İzmir tarafından yapılan açıklamada “Sayın Yolcularımız, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 12 Nisan 2022 Salı günü yapılacak Çeşme-Karşıyaka etabı süresince, Karşıyaka Tramvayı'nda 06:00-18:00 saatleri arasında işletim Ataşehir ve Yunuslar durakları arasında gerçekleşecektir. Saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

    BAŞKAN SOYER'DEN UYARI 
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İzmirlilere mümkün olduğunca trafiğe çıkmama çağrısında bulundu. 

    Başkan Soyer'in paylaşımında "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun Çeşme-Karşıyaka Etabı kapsamında ana caddelerdeki hatlarımızın seferlerinde aksamalar ve yolların kapatılması sebebiyle bugün 15.00’a kadar, yarın ise 10.00 - 15.00 arasında yoğun trafik oluşacaktır. Mümkün olduğunca trafiğe çıkmayınız." ifadeleri yer aldı. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum