• Reklam

Sokak hayvanları yararına sergi

İZMİRLİ iş insanı ve keçe sanatçısı Özlem Akman'ın keçeden yaptığı 27 eserini sergiledi. Sergiden elde edilecek gelirin yarısı İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi'nin çevre ve iklim projelerine diğer yarısı ise sokak hayvanlarına mama alınması için kullanılacak.

Sokak hayvanları yararına sergi
18 Mayıs 2022 - 17:32 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 17:33

İş insanı Özlem Akman, 2016 yılında hobi olarak başladığı keçe sanatında ilk sergisini açtı. İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi'nin (SKOOP) düzenlediği sergi, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Sosyal Tesisi Portekiz Sinagogu'nda sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Akman'ın yanı sıra SKOOP üyeleri, teknik direktör Mustafa Denizli ve sanatseverler katıldı. 27 sanat eserinin yer aldığı sergi, 18 Mayıs'a kadar açık olacak. Sergiden elde gelirin yarısı SKOOP'un çevre ve iklim projelerinde diğer yarısı ise sokak hayvanlarına mama olarak kullanılacak.

Sergide konuşan Özlem Akman, hobi olarak başladığı keçe sanatındaki değişimini anlattı. Akman, "2016 yılında elime geçen ilk keçe malzemesiyle bebekler yapmaya başladım. Pandemiyle birliktelik evlere kapandık. Tüm özgürlüğümüz pencereden dışarı bakmaktı. O Bir gün dışarı baktığımda gökyüzünün daha parlak yeşil daha yeşil olduğunu fark ettim. Doğaya ne kadar zarar verdiğimizi aklımdan geçirdim. Bunu düşünerek doğadan aldıklarımızı geri vermeyi ve bu dünyadaki dostlarımız olan hayvanları eserlerimde işlemek istedim. Görmediğim dokunmadığım hayvanları yaptım. Bunun da nedeni her kadının ruhunda farklı ruhlar olduğuna inanmamdı" ifadelerini kullandı.

'AMAÇ HEM CAN DOSTLAR HEM DE ÇEVRE VE İKLİM PROJELERİNE DESTEK OLMAK'

Sergiden elde edilecek olan gelirin çevre ve iklim projeleri ile barınaklara mama almak için kullanılacağını belirten Akman, "Pandemiyle hayvan figürlerini yapıp kendimi geliştirdim. Çevremden de çok güzel tepkiler alınca kendi şirketimi kurdum. Sonrasında da yolumuz SKOOP'la kesişti. Çevre ve iklim konusunda birlikte çalışmaya başladık. Bu sergiyi yapmamızdaki amaç hem çevre ve iklim projelerine kaynak yaratmak hem de can dostlarımız için mama bağışı yapmak. Beni ileride neler bekliyor bilmiyorum. Belki de kadınların hayatlarına dokunabiliriz. Bana ilham kaynağı olan oğluma ve yol arkadaşıma teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum