• Reklam

Sokak hayvanları için mobilya tasarladılar

İzmir Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, 'Mobilya Tasarımı' dersi kapsamında, HAYTAP'ın mentorluğunda sokak hayvanları, barınaklar ve sahipli hayvanlar için mobilyalar tasarladı. Jüri değerlendirmesi sonucu seçilen mobilya tasarımların bir mobilya firması tarafından üretileceği ve ürünlerin satışından elde edilecek gelirin HAYTAP'a bağışlanacağı bildirildi.

Sokak hayvanları için mobilya tasarladılar
27 Ağustos 2023 - 11:01 - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 - 11:02

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri 2022-2023 akademik yılında aldıkları Mobilya Tasarımı dersinde hayvanlar için tasarımlar yaptı. Yaşar Üniversitesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), bir mobilya firmasıyla geçen nisan ayında yapılan iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluk projesi kapsamında öğrenciler, sevimli dostlar için projelerini hazırladı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ölümü akademisyenleri ve projenin iş birlikçisi olan mobilya firmasından tasarımcılar, final jürisinde öğrencilerin, hayvanların yaşam kalitesini artırmak için yaptığı kedi ve köpekler için yatak, oyun alanı ve çok amaçlı mobilya tasarımlarını değerlendirdi.

YAŞAM KALİTELERİ ARTACAK

Ev ve sokak hayvanlarına yönelik yapılan tasarımlar,  projenin iş birlikçisi mobilya firması tarafından üretilecek ve HAYTAP'ın uygun gördüğü hayvan barınaklarına yerleştirilecek. Pet-in projesinden seçilen tasarımlardan günlük hayatta kullanıma uygun olanlar tasarımlar üretilecek. Söz konusu mobilyaların satışından elde edilen gelirin tamamı HAYTAP'a bağışlanacak. Öte yandan üretilen bazı mobilyaların ise HAYTAP'ın hayvan barınaklarına gönderileceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum