• Reklam

Şok operasyonun detayları! FETÖ mallarından çıkar sağlamışlar

İzmir'de şok yaratan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. AK Parti eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin, FETÖ zanlısı kişilerin el konulan mallarından sahte belgelerle çıkar sağladıkları öne sürüldü. İşte operasyonun ayrıntıları.

Şok operasyonun detayları! FETÖ mallarından çıkar sağlamışlar
20 Ocak 2022 - 12:01

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'nitelikli dolandırıcılık' suçu kapsamında önceki gün çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma İzmir'e de sıçramış ve ünlü isimlere kelepçe vurulmuştu. İzmir'de şok etkisi yaratan gözaltıları ilk defa TEMİZELLER okuyucularına duyurmuştu. TERMİZELLLER bugün Ankara ve İzmir'de yaptığı araştırmalarda soruşturmanın detaylarına ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltıları 'Cürüm işlemek amacı ile çete ve örgüt kurmak, sahte çek, nitelikli dolandırıcılık, resmî ve özel belgede sahtecilik' suçları kapsamında gerçekleştirdiği belirlendi. Zanlıların ifade almalarına ise bugün başlanılacağı öğrenildi.

KORONA TEŞHİSİYLE HASTANEDE

Gözaltına alınan isimler arasında geçtiğimiz aylarda AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden M.G, İl Yönetim Kurulu Üyesi E.T ve eski İl Yönetim Kurulu Üyeleri  İ.Ö ile C.G gibi isimler bulunuyor.  

Şüphelilerden İ.H.Ö'nün Covid-19 olduğu için hastaneye kaldırıldığı TEMİZELLER'e gelen bilgiler arasında. Yine şüphelilerden M.G'nin İ.H.Ö’in mali müşavirliğini yaptığı iddia edildi. M.G'nin aynı zamanda el konulan Yamanlar Koleji, Alfemo Mobilya ve Kavuklar grubuna ait firmalara kayyum olarak atandığı, Kavuklar'a ait el konulan AVM’de diğer şüpheli İ.H.Ö'ye ücretsiz ya da çok düşük bedeller ile işyerlerini uzun dönem kiraya verdiği ortaya çıktı. Bunun karşılığında .H.Ö'nün M.G'ye 34 ….. 969 plakalı Audi A5 ve 34 ….. 7864 plakalı BMW 4.18 i araç verdiği iddia edildi.

MASAK GİBİ ÇALIŞMIŞLAR

Şüphelilerin devletin kuruluşu Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) benzeri bir yapı oluşturduğu, bu yapıyı dernekleştirdikleri ve bu dernek üzerinden saadet zinciri tarzında işlemler ile ile birçok şüpheliyi dolandırdıklarına yönelik suçlamalar da olduğu TEMİZELLER'e gelen bilgiler arasında. İzmir'deki şok operasyonla ilgili iddialar ise kulislerde yankılanmaya devam ediyor. İddiaya göre söz konusu bu operasyonun öncü bir operasyon olduğu ve bu operasyonun İzmir’de yapılacak birçok operasyona ışık tutacağı dillendiriliyor.

İzmir’de daha önce belediyelere yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına kısa zamanda yenilerinin ve ikinci dalgaların da ekleneceğinin de belirten haber kaynakları önümüzde ki günlerin çok şeye gebe olduklarının altını çiziyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum