• Reklam

SMA'lı oğlu için topladığı paralarla ev, araba aldı, sevgilisiyle işyeri açtı

SMA'lı oğlu için toplanan bağış paralarını harcadığını canlı yayınlanan bir tv programında itiraf eden anne gözaltına alındı.

SMA'lı oğlu için topladığı paralarla ev, araba aldı, sevgilisiyle işyeri açtı
10 Aralık 2022 - 15:14
Antalya'da Didem Gülmez isimli kadının, SMA'lı oğlu için toplanan bağış paralarını kullandığı ve çocuğu hayata bağlayan fişi çekmeye teşebbüs ettiği iddia edildi. Star TV'de canlı yayınlanan "Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde" programında suçlamaları kabul edilen kadın gözaltına alındı.

O ANNENİN ÖYKÜSÜ
Didem Ayşe Ertane'nin 16 yaşında ailesi tarafından evlendirildiği, SMA'lı bebeğini uyuşturucu madde bulundurmak suçundan girdiği cezaevinde doğurduğu öğrenildi. 

Annenin çığlığı harekete geçirdi

"Mustafam Melek Oldu" adlı sosyal medya hesabından açıklama yapan gönüllüler, ailenin 167 bin dolarlık bir bağış parasını alarak ortadan kaybolduğunu duyurdu.

Söz konusu açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

167 BİN DOLARLIK HESAP

*Maalesef Mustafa Yağız bebeğimiz için 2 senedir yürüttüğümüz kampanyayı 21 Haziran günü sonlandırmak zorunda kaldık. Yüzde 80'lere gelmiş bir kampanyaydı. Bu kampanyada sonlara yaklaştığımız için tüm hesapların toplanmasını istedik. Annenin adına valilik izninden önce FİBABANK'ta açılmış hesabın da valilik izinli hesaba aktarılmasını istedik. 167 bin dolar civarında bir para vardı o hesapta.

Fakat anne sürekli oyalamalarla işte 'bugün göndereceğim', 'bugün bankaya gideceğim' gibi sözlerle zaman geçirdi. 

Tabii bu suçlamaları yönlendirdiği bir kişi var: Babamız. Ona sorduğumuz zaman "O ben almadım",  buna sorduğumuz zaman "O ben almadım" gibi cevaplarla karşılaştık.

Diğer SMA'lı çocukların kampanyalarını kötü etkilemeden hukuki süreç başlatmaya çalıştık. Yaklaşık 1 ay, 1,5 ay kadar avukatların incelemesi sürdü. Tabii ki biz hala bunun acısını yaşıyoruz. 
Gönüllüler olarak hiçbirimiz bu durumu kabullenemedik. Acımızı yaşayamadan neden bu hale geldiğimizi araştırmaya başladık. Ne oldu da biz Mustafa'yı kaybettik? Çünkü kampanya sonlara yaklaşmıştı. Gerekli paranın yüzde 80'i toplanmıştı.
Bu olay yargıya taşınacak ama sadece açıkta olan paranın FİBABANK'ta olmadığı kanaatine vardık. Maalesef ki çok daha fazlası yapıldı. Çocuğuyla ilgilenememesi nedeniyle... O evde hiç yemek pişmiyordu mesela. Bunun için aylarca her gün yemek ücreti gönderdim ben. Bu o valilik izniyle açılan hesaba yatırmamıştım. Çünkü valilik izinli hesaptaki parayı hiçbir şekilde çekemez.
Bu gönderdiğimiz paralarla ilgili tüm dekontlar mevcut. Bunlarla birlikte savcılığa başvurduk. Çünkü çok büyük meblağlardan söz ediyoruz.  

"Mustafa Kaybettiğimiz Gece Aile Evini Taşıdı"

Araştırmalarımız sonucunda farklı şeylere de ulaştık. Bunların açığa kavuşması yargı kanalıyla olacak. Mustafa'yı kaybettiğimiz gece ailenin evini taşıdığı bilgisine ulaştık mesela. Ayrıca Mustafa'ya ait kumbaraların toplandığı bilgisine ulaştık. Antalya'da yaşayanlara sesleniyorum: Kumbaraları kim bıraktıysa lütfen gidip teslim alsın. Herkes bıraktığı yeri biliyordur illaki. Aile kanalıyla kumbaralar teslim edilmesin.  

Otogaleri, Otoyıkama, İki Araba... 

Ailenin birtakım malvarlığı elde ettiği bilgisine ulaştık. Otogaleri, otoyıkama gibi işletmeler... İki adet araba aldıklarından şüphe ediliyor. Bunlar hangi parayla alındı? Bunu öğrenmek istiyoruz gönüllüler olarak.

Aile Ev Satın Aldı: Çocuğun Ölümüyle İlgili Şüpheler Var

Mustafa Yağız'ın kampanyasıyla ilgili de açıklamalar yapmak istiyorum. Bu ailenin ev satın aldığını öğrendik. Mustafa'nın ölümüyle ilgili de bazı şüpheler mevcut. Mustafa'nın bizlere açıklanan ölüm saatiyle yani sabah saat 07.05'te birtakım gönüllülerimiz aranarak Mustafa'yı kaybettiğimiz bilgisi paylaşılmış aile tarafından. Ama bu saat söylendiyse maalesef hastanenin ölüm raporuyla da durumla da uyuşmuyor. Bunla ilgili başvuruları yaptık. 

Annenin alkollü bir trafik kazasına karıştığı bilgisini aldık. Bu kadının çocuğun başında olması gerekiyordu. Çocuğun bakıma ihtiyacı var çünkü.

Herkes Mustafa Yağız'a ne olduğunu, kampanyanın neden durduğunu merak ediyor. Hepimizin umudu onu tedavi ettirmekti. Ne yazık ki bunu başaramadık. 

Gerçeği ortaya çıkaracağız inşallah yargı sayesinde. İnşallah ilerleyen süreçte her şey aydınlanacak."

CANLI YAYINDA İTİRAF ETTİ

SMA'lı oğlu için toplanan bağış paralarını harcadığını Star TV'de canlı yayınlanan Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde programında itiraf eden anne gözaltına alındı. 4 yaşındaki Mustafa Yağız Gülmez SMA hastasıydı. İddiaya göre tedavisi için Antalya'da izinsiz yardım kampanyası başlatıldı. Bu süreçte baba Gökhan Gülmez dolandırıcılıktan cezaevine girdi. 38 yaşındaki anne Didem Gülmez'in oğlu için açtığı hesapta 167 bin dolar (3 milyon 100 bin lira) para birikti. Ancak Mustafa Yağız Gülmez 21 Haziran 2022'de vefat etti.



Programa başvuran Ayten Keser, Didem Gülmez'in bağış paralarını kişisel ihtiyaçları için kullandığını öne sürdü. İddiaya göre Didem Gülmez, hesapta toplanan bağış paralarını oto galerisi ve oto yıkama servisi açmak için kullandı.
Bir diğer iddia da Didem Gülmez'in 4 yaşındaki SMA hastası çocuğu hayata bağlayan fişi çekme teşebbüsü oldu.
İtirafları ihbar olarak kabul edip harekete geçen polis, Didem Gülmez'i canlı yayında gözaltına aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum