Sivrisinek değil 'trol saldırısı' varmış!

    İzmir'in üzerine önce pis koku ardından da sivrisinek kabusu çöktü. Buna rağmen Halk TV’de canlı yayına çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'koku ve sinek' şikayetlerini ‘troll saldırısı’ olarak nitelemesine tepkiler sürüyor

    Sivrisinek değil 'trol saldırısı' varmış!
    27 Haziran 2023 - 13:30
    Pis koku yetmezmiş gibi bu yıl İzmir'de sivrisinek sorunu hortladı. Sivrisineklerin üreme alanı olan sulak alanların yıl içinde düzenli bir şekilde ilaçlanmaması sonucu kent son derece saldırgan ve yayılmacı bir tür olan AEDES türü sivrisineklerin istilasına uğradı.
    Uzmanlar Aedes türü sivrisineklerin taşıdığı Zika Virüsünün anne rahmindeki bebeklerin beyin gelişimine olumsuz etki yaptığını belirterek anne adaylarını sivrisinek sokmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
    Sosyal medya üzerinden de çok sayıda siivrisinek şikayeti yapan vatandaşlar bulundukları mahallerde ilaçlama yapılmamasından yakındı.

    Tunç Soyer İzmir'de koku ve sivrisinek problemi olmadığını iddia ederek bunu dillendirenleri “troll” olarak nitelendirdi : r/Turkey

    TEPKİLER SÜRÜYOR

    İzmir'de şikayetler yoğunlaşırken Halk TV'de canlı yayına çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sivrisinek ve pis koku şikayetlerini trol saldırısı olarak nitelendirdi.
    İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin iki büyük problemini görmezden gelmesi tepkileri de beraberinde getirdi.
    Başkan Soyer'in gelen tepkilere trollük benzetmesi yapması üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ şu tepkiyi gösterdi:
    "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmirli hemşehrilerimizin müşterek şikayeti olan yaz aylarındaki kronik koku ve sivrisinek meselelerini 'hayali' bir şekilde troll saldırısı olarak görüp yok sayarak bu konuyu savuşturmaya çalışmış.Sn. @tuncsoyer, İzmirlilerin en temel belediye hizmetlerinden yararlanamadığını düşüncesini 'troll' diyerek küçümsemeniz bir gaflet halidir. Hemşehrilerimiz sizden bu sorunları görmezden gelmenizi değil, meselelere kalıcı çözümler üretmenizi istemektedir."
    Öte yandan Soyer'in troll açıklamalarına tepki gösteren çok sayıda İzmirli havaların giderek ısındığı şu günlerde sivrisinek istilası nedeniyle kapı pencere açamaz duruma geldiklerini belirtti. Vatandaşlar bir an önce belediye tarafından ilaçlama yapılmasını istedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum