Sındırgı'da kornişon hasadı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı'nın coğrafi işaretle tescilli Sındırgı kornişonu hasadına katıldı. Kadın çiftçilerle kornişon toplayan Yılmaz, "Allah çiftçilerimizin emeklerini zayi etmesin" dedi.

    Sındırgı'da kornişon hasadı
    14 Ağustos 2023 - 17:30 - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 - 17:32

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile tarlalardan kornişon salatalık toplayan kadınları ziyaret etti. Kornişon salatalık üretildiği tarlada açıklamada bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı kornişon salatalığın Sındırgı Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın gayretleriyle Sındırgı kornişonu adıyla coğrafi işaret aldığını söyledi.

    3 BİNDEN FAZLA AİLENİN EKMEK KAPISI

    'Su hayat demek, bereket demek işte yapılan çalışmalar bunun göstergesi' diyerek Sındırgı ilçesinde üretimin arttığına dikkati çeken Yılmaz, "Geçmiş yıllarda buralarda daha çok tütün ekilirdi. AK Parti Hükümeti döneminde 188 tane gölet ve barajlar yapıldı ve bölgenin insanın kaderi değişti. 21 bin hektarda ekilen 8 tona yakın Kornişon salatalık şu anda katma değeri çok yüksek bir ürüne dönüştü. Kornişon salatalık üreticiliğinden 3 binden fazla aile geçimini sağlıyor. Sofalarda yenilen turşular Sındırgılı hamarat kadınlarımızın elinde yetişiyor. Kadınlarımız her gün sabah tarlalara geliyor ve topluyorlar. Bu ürünümüz alıcısı sürekli hazır bir ürün. 'Sındırgı kornişon salatalık' diye coğrafi işaretimizi de aldık. Allah çiftçilerimizin emeklerini zayi etmesin" dedi.
    Bölgede üretimi desteklediğinden dolayı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a da teşekkür eden Yılmaz, gölet, baraj ve sulama olanaklarının artırılması sayesinde Sındırgı tarlalarının bu hale gelmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum