• Reklam

SGK İl Müdürü Kurt, MÜSİAD İzmir'in 'Dost Meclisi'ne katıldı

MÜSİAD İzmir Şubesi, Bilal Saygılı başkanlığında “Dost Meclisi” toplantısında SGK İl Müdürü Yavuz Kurt'u misafir etti.

SGK İl Müdürü Kurt, MÜSİAD İzmir'in 'Dost Meclisi'ne katıldı
27 Mayıs 2022 - 13:20
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Başkan Bilal Saygılı’nın moderatörlüğünde üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen aylık “Dost Meclisi” toplantısında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt'u ağırlayarak “Güncel SGK Uygulamaları ve Hizmetleri” hakkındaki sunumunu dinledi.

ÖZ SERMAYEMİZLE SAĞLIKLI BÜYÜYORUZ

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “MÜSİAD, 12 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla, yurt içinde 83 irtibat noktasında, yurt dışında 82 farklı ülkede toplamda 165 noktada hizmet veren bir sermaye platformu olarak 32 yıldır Türkiye’nin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, ülkemizin müreffeh yarınlara ulaşmasında çok önemli katkılarda bulundu, bulunmaya da devam ediyor. MÜSİAD bugün hamdolsun, Türkiye ihracatının %20’sine imza atan bir güce yükselmiştir. MÜSİAD İzmir Şubesi olarak da 340 üyemiz ve 60 bin kişilik istihdamımızla; istihdam olarak İzmir ekonomisinin yüzde 12’sine, yapmış olduğumuz ticaretle de yüzde 15’ine hitap ediyoruz.” diye konuştu.



Türkiye’nin yatırım, üretim, ihracat, istihdam temelli büyümesine destek vermeyi sürdürdüklerini belirten Saygılı, “Müteşebbis ruhumuz ve öz sermayemizle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yolda devletimize ve milletimize karşı sorumluluklarımızı içtenlikle yerine getirmeye gayret ediyoruz. İstikamet üzere çizgimizi korumaya, milletimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya, medeniyet değerlerimizden beslenerek dürüst bir tacir olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda belki yavaş yavaş büyüyoruz ama çok daha sağlıklı büyüyoruz. Helal dairede duruşumuzun, çalışanlarımızın dualarının bize geri dönüşü oluyor, bunu yaşıyor ve hissediyoruz. Toplantımızda bizlerle beraber olduğu için SGK İl Müdürümüz Yavuz Kurt’a hassaten teşekkür ederim.” dedi.

TEŞVİKLER İŞ DÜNYASINDA FAYDALI OLUYOR

SGK İl Müdürü Yavuz Kurt ise “Bu güzel ve yalnız ülkenin âbad olması için çalışıp üreten ve aslına ricat eden Türkiye’nin kalkınması, uyanışı için gayret eden, bizzat omuz veren Anadolu’muzun birbirinden kıymetli sanayicilerini ve iş insanlarını saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başladı ve SGK’nın 2008 yılından bu yana yapmış olduğu reformlara değinerek çalışmalarını anlattı.
Türkiye’nin dengeli, sağlıklı büyümesi ve kalkınması için kayıt dışı istihdamla mücadeleyi ziyadesiyle önemsediğini ifade eden Kurt, “Bugün Türkiye’de 25 milyona yaklaşan aktif sigortalımız bulunuyor. 14 milyona yaklaşan pasif sigortalılarımız yani emeklilerimiz mevcut. 2 milyon 100 binin üzerinde bize bildirge veren işverenlerimiz var. Sahadayız, kayıt dışı istihdamla ilgili denetimlerimiz ve mücadelemiz devam ediyor. Türkiye’de işsizlikle mücadele edebilmek, kayıtlı istihdamı yaygınlaştırabilmek, yatırım iklimini iyileştirebilmek amacıyla işverenlerimiz arasında adil rekabet koşullarını sağlarken aynı zamanda işçimizin alın terini muhafaza edebilmek maksadıyla devletimiz birçok teşvik devreye koydu. Bunların iş dünyamızda çok faydalı olacağı kanaatindeyim.” dedi.
Kurt, daha sonra üyelerden gelen soruları cevaplandırdı. Program sonunda Başkan Saygılı, Kurt'a günün anısına çini tablo takdiminde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum