Sezer Altan'ın Kaleminden: "Nidus Yapı'dan bölgenin en büyük seramik mağazası"

    Ayvalık’ın sevilen esnaflarından, ayı zamanda dönemin Ayvalık Ticaret Odası Başkan Vekili, Kapya ve Güle otellerinin sahibi İbrahim Sakallı’nın yarım asırlık firması Nidus Yapı, İzmir Yolu’nda bulunan bölgenin en büyük seramik, banyo ve mutfak ürünleri mağazasını Yeni Nesil Kale Showroomunda kalabalık bir davetli topluluğuyla açtı. Çanakkale Seramik başta olmak üzere Türk ve Dünya markalarının satışının yapıldığı 800 m2’lik mağazanın açılışını Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kale Grubu Başkan ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve Sakallı Ailesi gerçekleştirdi. Programa Ayvalık’ın önde gelen isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü şef Arda Türkmen de katıldı. Trükmen, T-One Porselen Tezgah’ın üstün özelliklerini gösteren bir tarif hazırladı.

    Sezer Altan'ın Kaleminden: "Nidus Yapı'dan bölgenin en büyük seramik mağazası"
    25 Ocak 2024 - 12:49 - Güncelleme: 25 Ocak 2024 - 12:52
    Bir kentin gelişmesine katlı sağlayan girişimcilerin hep örnek alınması gereken yaşam öyküleri de vardır. İbrahim Sakallı’nın da öyle... Nidus Yapı’nın temelleri, kurucusu İbrahim Sakallı küçük yaşlardan itibaren çıraklığını yaptığı; bölge halkı tarafından ‘’Sucu İhsan’’ olarak bilinen su tesisatçısı babası İhsan Sakallı’nın yanında su tesisatı malzemelerini satmaya başlaması ile atıldı. İbrahim Sakallı, Ayvalık ticaret hayatı için en önemli sokaklardan biri olan Bedesten İçi’nde, 25 seneyi aşkın süre Sakallı Ticaret markası adı altında seramik başta olmak üzere ürün satışına devam etti. 2007 yılında, ticari hayatında edindiği manevi birikimi Nidus Yapı’nın mevcut konumuna, yeni mağazasına taşıyarak Körfez Bölgesi’nin en büyük seramik showroomunu Ayvalık’a kazandırmış oldu. Sakallı İnşaat Malz. Ltd. Şti, yenilikçi vizyonunu 2024 yılında mevcut mağazasını Yeni Nesil Çanakkale Seramik Mağazasına dönüştürerek korudu. Ayvalıklıyı Türk ve Dünya Markaları ile buluşturma misyonuyla yola çıkan Nidus Yapı, bugün ailenin 2. kuşağı Yağız Sakallı’nın da katkıları ile faaliyetlerini sürdürüyor..




    AYVALIK ZEYTİNYAĞINA EMEK VERDİ

    Midillili göçmen bir ailenin çocuğu olan İbrahim Sakallı, Nidus Yapı Sakallı İnşaat malzemelerinin sahibi... Ticarete babasının yanında başlayan İbrahim Sakallı sıfırdan zirveye tırmanmış. Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkanvekilliği de yapan Sakallı Ayvalık’ın ve Ayvalık zeytinyağının markalaşmasında zeytin hasat şenliğinin uluslararası değer kazanmasında, Ayvalık zeytinyağına coğrafi işaret alınmasında büyük emek ve çaba sarf etmiştir. Uzun yıllardır kendisini tanımaktan dostum olmasından dolayı büyük onur ve gurur duyuyorum. 

     
     
    66 YILDIR SERAMİĞİN KALESİ

    Türkiye’de seramik sektörünün lideri Kaleseramik, seramiğin Kale’si olarak; 66 yıldır bu topraklarda üreten, kazandığını yine bu topraklara yatırarak, büyüyen bir değer. Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir üretim teknolojisi, yenilikçi anlayışı ile sektöre ilkleri taşıyan Kaleseramik’in bugün bünyesinde kaliteli ürünleri ile özgün tarz arayanlar için stil sahibi mekanlar yaratan Çanakkale Seramik, köklü marka deneyimini ürün gamına yansıtan ve  geliştirdiği yenilikçi ürünlerle hem sektörün hem de mimarlık kültürünün gelişimine öncülük eden Kalebodur, büyük ebat ve eşsiz tasarım olanakları ile seramik kaplama ürünlerini alışılagelmiş kullanım alanlarının dışına çıkartan Kalesinterflex, çevre ve insan sağlığına dost ürünler ile banyo tasarımına modern bir bakış açısı kazandırmıştır.

    Son söz; Sıfırdan zirveye tırmananların hikayesi her zaman beni çok etkilemiştir. İbrahim Sakallı, sakin mütevazi beyefendi kişiliği ile iş yaşamında adaleti dürüstlüğü hak ve hukuka özel önem vererek içselleştirerek başarmış iş insanıdır. Başarı, içindeki potansiyeli en iyi şekilde işleyip üstün sonuçlara çevirmektir. Büyüklük, kendi hayatından taşıp, dünya ve insanlığa katkıda bulunmaktır. Can Yücel “Hepimiz zirvede olmak isteriz asıl keyif oraya tırmanırken yaşadıklarımızdır” demektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum