Seydikemer'de Bağbozumu Şenliği! Kazanlarda pekmez kaynadı

    MUĞLA'nın Seydikemer ilçesinde '6. Bağbozumu Şenliği' düzenlendi. Şenlik kapsamında üzümler toplandı, kazanlarda pekmez kaynatıldı, en iyi ürün yetiştiricilerine ödüller verildi.

    Seydikemer'de Bağbozumu Şenliği! Kazanlarda pekmez kaynadı
    07 Kasım 2022 - 12:21 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 12:23

    Seydikemer'in Arsa Mahallesi'nde 6. Bağbozumu Şenliği gerçekleştirildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın  katıldığı etkinlikte en iyi üzüm ve elma üreticisi seçildi. Şenlikte geleneksel yöntemlerle pekmez yapımı da gösterildi. Şenliğe Vali Tavlı'nın yanı sıra Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Başsavcı Fehmi Tosun, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, üreticiler ile vatandaşlar katıldı. Şenlikte, Mevlid-i Şerif'in okunması ile birlikte bereket yemeği ikramı yapıldı.

    'HASADI BİRLİKTE YAPMALIYIZ'

    İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "Çalışkanlığı ile ön planda olan mahallemizde üretim neredeyse tüm yıl boyu devam ediyor. Bize düşen bu üretimi desteklemek. Kooperatifleri güçlendirmek lazım. Burada tarımı ve turizmle birleştirerek eko turizm ile turistleri buraya çekmeliyiz. Hasadı birlikte yapmalıyız. Ürünün hakkettiği değere de satılması ve köyün tanıtılması için bunların yapılması gerekir" dedi.

    'TARIM VE TURİZM BİRLEŞTİRMELİYİZ'

    Vali Tavlı konuşmasında, "Tarım ve turizm birleştirmeliyiz. Bunu yaparken doğa ve çevreyi koruyarak üretimin devamlılığını sağlarız. Doğa dostu projelerimiz bunu destekliyor. Bertaraf Projemizle zirai atıkları toplayarak doğaya zararını önlemek için imha ediyoruz. Bölge için önemli diğer bir projemiz ise Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi onaylandı. Alt yapısına başlayacağımız bu proje hayvancılık alanında önemli bir katkı sunacaktır. Ayrıca DSİ ile görüşmeler sonucu bölgenin sulama sorununu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
    Konuşmaların ardından yarışmaya katılan üzüm ve elma üreticilerinden dereceye girenler açıklanarak, hediyeleri verildi.
    En iyi üzüm dalında Emre Uçar birinci, Mehmet Yerebakan ikinci, Abdurrahman Darıcı üçüncü oldu. Elma dalında ise Halil Ünal birinci, Özcan Yerebakan ikinci, Hamit Öz üçüncü oldu. Derece alan üreticilerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm üreticilere de çeşitli hediyelerle ve teşekkür belgesi verildi. Geleneksel yöntemlerle pekmez yapımını anlatan kadın üretici Safiye Uçar, protokolle birlikte pekmez kaynattı. Program, üzüm bağlarında protokolün üreticilerle birlikte hasat yapması ile son buldu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum