Serdar Sandal'dan parti yönetimine sert eleştiriler

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi, parti içindeki endişelere ve adaylık sürecine dair açıklamalarda bulundu.

    Serdar Sandal'dan parti yönetimine sert eleştiriler
    31 Ocak 2024 - 12:13
    Sandal, seçim sürecinde Bayraklı Belediyesi'nde yapılan memnuniyet anketlerinde en iyi sonuçlardan birinin elde edildiğini belirtti. Ancak, parti içinde yaşanan bazı endişeleri dile getirdi. Sandal, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdiği için belediye başkanlarının görevden alınmaması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda yaşanan gelişmelere cevap vermekten kaçınacaklarını ifade etti.

    Adaylık sürecinde yaşananlar hakkında konuşan Sandal, önceki memnuniyet anketinin ardından yeni bir ankete geçildiğini ve üç adayın öne çıktığını belirtti. Ancak, bu ankette kendisinin Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olması nedeniyle soruların değiştirildiğini ve kendisi dışındaki adayların öne çıkarıldığını iddia etti.

    Kılıçdaroğlu'na oy verdiğim için pişman değilim

    Sandal, ''Kemal Kılıçdaroğlu beş benzemezi bir arada tuttu ama biz şimdi beş parçaya bölündük. Kurultayda iki oyumu da Kılıçdaroğlu’na verdim. Bir vekil oyumu değiştirmemi söyledi. Benim Kılıçdaroğlu’na oy verme gerekçem sadece ona olan yakınlığım değil. Onun liyakatı, toplumsal muhalefeti bir araya getirme yetkinliğiydi. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey toplumsal barış. Ben toplumsal barışa oy verdim. Kılıçdaroğlu'na oy verdiğim için pişman değilim, bugün olsa bugün de veririm. '' diye vurguladı. 
     

    ÖZGÜR ÖZEL’E ‘KAYIŞ DIŞI SİYASET’ ÇIKIŞI!

    Sandal yerel seçimler için Bayraklı’da aday gösterilmemesi ve kurultay sürecinde verilen sözlere yönelik konuştuğu bölümde, “Kurultayımız oldu. Kurultayda geçmiş dönem genel başkanımız ile Özgür Özel yarıştı. Kurultaydaki koşulları bir kenara bırakarak süreç sonunda Özgür Özel yeni genel başkanımız oldu. Sayın genel başkanımızın kurultay konuşmasındaki söyledikleri partilileri heyecanlandırdı, umutlandırdı o kervana katılan arkadaşlarınızdan bir tanesiyiz. Genel başkanımız, 'Kayıt dışı siyaseti bitireceğim' demişti. Çok kıymetli bir cümle. Yani ben anket yapacağım. Ben heyetler göndereceğim. İl ve ilçe başkanının fikrini alacağım demek. Takdirlerinize sunuyorum. Bayraklı Belediyesi’nin memnuniyet anketi İzmir’deki en iyi anketlerden bir tanesi... Komisyon kararları parti yetkililerinden duyduğum güçlü adayın belediye başkanı olacağı… Sonrasında bu 2 mesele bizim atanmamıza yeterliyken yeni bir ankete girişildi. Serdar Sandal, Ulaş Aydın, Erdal Aksünger bu 3 isim soruldu. Partililerimize sordular ve yurttaşlara… Belediye başkanı olmamız, tanınırlıktan kaynaklı olarak oranımız oldukça yüksekti. Rakamlarını da biliyorum ama kimseyi rencide etmek istemem. Kayıt dışı siyasette bu meseleyi takdirlerimize sunuyorum. Sorulan üç arkadaştan biri var mı, memnuniyet anketinden eser var mı? Çünkü Serdar Sandal Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 25-26 Kasım’da tüzük kurultayı toplanacaktı. Ne oldu tüzük kurultayı? Yeni bir üye sistemi getirecektik. Partinin bütün organlarını bu üyelerle yapacaktık. haber yok. Önseçim haberi olan var mı? Heyetler gidiyor da heyetin raporuna uyulmuyor. Aynı heyet İstanbul ve Manisa’ya gidemiyor. Bugün İzmir’de kurultayın bitmediğini hepimiz gördük. İl ve ilçelere sormadan atama yapmayacağız. İzmir İl Başkanı’na anketi göstermediler, komisyon kararını göstermediler. MYK’ya kimin ineceğini göstermediler” açıklamasını yaptı.

     

    ASLANOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ!

    Önseçim olmaması nedeniyle eleştirilerde bulunan Sandal, Önseçim, “Spesifik birkaç yere heyet gidiyor… Gidiyor da rapora uymuyor. Kurultay bitti dendi, bugün İzmir’de kurultayın bitmediğini gördük. Bizim kimseye sözümüz yok, adaylık sürecini sil baştan yapacağız dediler… Bakıyoruz sözler birebir tutuluyor. İl ve ilçelere sormadan atama yapmayacağız dediler CHP İzmir İl Başkanı’na anketleri göstermediler, komisyon kararlarını söylemediler kimin atanacağını bildirmediler. Şenol Aslanoğlu İzmir’de gelmiş geçmiş en düşük performansı gösteren il başkanıdır. Aslanoğlu, örgütün gücüne ve iradesine sahip çıkamadı. Ben Kurultay’da ilk oyumu da ikinci oyumu da Kemal Kılıçdaroğlu’na verdim. Bir vekilimiz benden oyumu değiştirmemi istedi. Benim Kılıçdaroğlu’na oy vermemin nedeni sadece yakınlığım değil ben toplumsal barışın mimarına oy verdim. Kurultay delegeliği, aşağıdan aldığın yetkiyi sandığa yansıtmaktır. İkinci tura gidildiğinde kayıp olduğunu biliyordum. Ben tavşan değilim ki bana ışık yakıyorsunuz başkanlıkla ilgili. Bütün bu süreç bizleri üzüyor ve kırıyor. Partimizle ilgili endişe duyuyoruz. Ama biz haksızlık olsa da usul yöntem hatası olsa da farklı bir yönetim anlayışı olsa da biz CHP’liyiz. Bizim CHP ile olan bağımız sıradan değildir. Biz Mustafa Kemal’in emanetini kimseye teslim etmeyiz” açıklamasını yaptı.

     

    5 PARÇAYA BÖLÜNMÜŞ DURUMDAYIZ

    Parti yetkilileri ile arasında geçen diyaloglara da değinen Sandal, "Sürecin en başında parti yetkilileri ile görüştüm. Ekipler değiştiğinde bazen adaylar da değişir. Bu doğal. Niyetiniz buysa hiç girmeyelim dedik. Bize ‘anketlerden ve komisyondan çıkın, gerisini bize bırakın’ dediler. Özel ile görüşmemde de aynı konuşma oldu. Ancak anketin esamesi yok. Tüm bu süreç bizleri üzüyor ve kırıyor. Partimiz ile ilgili kaygı duyuyoruz. Aldığımız telefonlar, toplumdan aldığımız cümleler bizleri rahatsız ediyor ancak haksızlık olsa da usul, yöntem hatası olsa da farklı bir yönetim anlayışı olsa da biz CHP'liyiz. Bizim CHP ile olan bağımız sıradan bir bağ değil. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini kimseye teslim etmeyiz. Bizden farklı bir çalışma bekleyen, partiden kopmamızı bekleyen, kaybedilmesi için çalıştığımız bekleyenler gaflet ve dalalet içindedirler. Üstümüze düşen görev CHP'nin ehil ellerde yeniden şekillenme sürecidir. Bu dağınıklığı, küskünlüğü bitirecek iradeyi ortaya koymaktır. Tüm CHP'liler Büyükşehir ve 30 ilçede üstüne düşeni yerine getirmek zorundadır. Hesap günü bugün değildir. Hesap günü işler bittikten sonradır. Kimsenin bu ülkenin umudu olan süreci sekteye uğratmaya hakkı yok. Kemal Bey'e oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek, yok saymak bu parti adına yapılacak en son şeydir. Ancak buna cevap vermeyeceğiz.Cevap hakkımız bugün için saklı kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdim, pişman değilim. Bugün olsa bugün de veririm. Kemal Bey 5 benzemezi bir arada tutan liderken, bugün biz 5 parçaya bölünmüş durumdayız" dedi.

     

     PARTİ OTEL ODALARINDA KURULMADI

    Açıklamalarının ardından gelen soruları yanıtlayan Sandal, "Bu parti  otel odalarında kurulmadı. Bu partiriyi var edenler farklı geleceğe sahip insanlar. Bu partiyi var edenler gelecekle ilgili kuşku duyduklarında gereğini yaptılar. Bu mesele bittikten sonra bu sorunu gözden geçireceğiz. Birileri bir kaygı ile belediye başkanlarını çizmiş olabilir. Bu siyaseten doğru olablir ama korkunun ecele faydası olmaz. CHP gibi bir partide 100 yıllık temayüller yerine getirilmeli. Burada Serdar Sandal’ın adaylığı önemli değil. Çünkü ben bu parti sayesinde belediye başkanı oldum ve kentime hizmet ettim. Ben bugün de ilçemizde partimizin kazanması için elimden geleni yapacağım. Benim eleştirim atanan arkadaşa değil. Ben bir hak üzerine konuşuyorum. Bir belediye başkanı olarak üzerime düşeni yapacağız. Benim gönlümden de aklıdan da gelen bu kentte CHP bayrağı dalgalanmasıdır" dedi.

     

    BİZ DEĞİŞİMİN KARŞISINDAYIZ
    Değişim sloganları ile gerçekleşen kurultay sonrası ilçelerde yaşanan belediye başkanları değişiminin partiyi ileriye mi yoksa geriye mi götüreceği yönündeki soruya yanıt veren Sandal, "Önderi Atatürk'ün olduğu siyasi partiden bahsediyoruz. Bizim 6 okumuz var. 6 oktan bir tanesi devrimcilik. Devrimcilik ilkesi değişim senaryosu altındaki üretilen şeyleri karşılamıyor mu? Devrimcilik ilkesi olan partinin değişimden bahsetmesi akıllara ziyan bir şey değil mi? Değişim dediğiniz devrimcilikle kıyaslandığında devede kulak bile değil. Adayları değiştirmekle değişimden söz ediliyorsa bu adam kayırmacılık olur, değişim olmaz. Değişim, bu partiye Kemalizm adına sızıp Kemalizm damarını partiden uzaklaştırmakla olur. Değişim bu partinin işçi, köylü, esnafla yeniden buluşmasına sağlamakla olur. Değişim beni sevmeyeni ötekileştirmekle olmaz. Değişim ben yaptımla olmaz. Değişimden kasıt buya biz bu değişimin karşısındayız” dedi.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum