Selim Yaşar'ın mirası belli oldu

    Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar’dan geriye kalan miras belli oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında koronavirüs nedeniyle Dubai’de hayatını kaybeden Selim Yaşar’ın mal varlığı, İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan ‘tereke tespiti’ davası ile 161 milyon mal varlığı ve bir çok yerde de gayrimenkulünün bulunduğu tespit edildi.

    Selim Yaşar'ın mirası belli oldu
    22 Aralık 2021 - 11:23
    Desa Enerji, DYO Boya, Altınyunus Otel, Viking Kağıt, Çamlı Yem ve Pınar gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduran Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar,  koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetmesinin ardından İzmir’de toprağa verilmişti. Bu süreçte aile içinde miras konusunda yaşanmaya başlayan süreç devam ediyor.

    Yaşar’ın kendisine ait sosyal medya hesabından fotoğraflar ve mesajlar paylaşan eşi Yasemin Yaşar, aile fertlerini kendisini dışlamak ve miras dışı bırakmak gibi iddialarla suçlamıştı. İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan ‘terekenin tespiti’ davası sonucunda 161 milyonluk mal varlığı teshpit edilen Yaşar’ın eşi ve çocuklarına kalan miras ortaya çıktı.




    Selim Yaşar’ın Akbank, Bossa Tekstil, Doğan Şirketler Grubu, Ensa, Şekerbank, Türkiye Sinai Bankası ve Tire Kutsan Kağıt Ambalaj kuruluşlarında hisselerinin olduğu kaydedildi. Toplam 161 milyon 288 bin 917 TL olarak ifade edilen rakamdan borç düşüldükten sonra kalan rakam ise 153 milyon 346 bin 126 TL olarak makemeye beyan edildi.

    Yasemin Yaşar ve çocuklarının mirasçı sıfatıyla kendilerine kalan parayı aldıkları öğrenildi. Avukatlarının süreci yakından takip ettiği mirasçılara çok sayıda gayrimenkulünde kaldığı belirtildi. Mahkeme Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden tapu kayıtları, il ve ilçeler ile tapudaki beyanları istedi.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum