• Reklam

Şehzadeler'de üreticilere 9 bin 360 adet kayısı fidanı dağıtıldı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Şehzadeler ilçesi Sancaklıbozköy Mahallesi'nde, üreticilere, ihracata yönelik erkenci kayısı üretimini geliştirme amacıyla 9 bin 360 kayısı fidanı dağıtıldı.

Şehzadeler'de üreticilere 9 bin 360 adet kayısı fidanı dağıtıldı
18 Aralık 2021 - 12:21 - Güncelleme: 18 Aralık 2021 - 12:21
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, bin üreticiye 100 bin adet ayva, badem, ceviz, zeytin, cennet hurması, kayısı, incir ve menengiç dağıtımı sürüyor. Bu kapsamda Şehzadeler ilçesindeki meyve üreticilerine de fidanları teslim edildi. Sancaklıbozköy Mahallesi Kiraz Alım Merkezi'nde düzenlenen meyve fidanı dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü'nün yanı sıra Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, şube müdürleri ve meyve üreticileri katıldı. Fidan dağıtım töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmaları yapıldı.

KİRAZA ALTERNATİF ÜRÜNLER OLUŞTURULUYOR

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartan yörede meyvecilikle ilgili bu projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarını söyledi. Öztürk, "Burada ihracata yönelik en kaliteli ürünler üretilerek, ülkemize katma değer sağlanıyor. Biz bu sene Tarım ve Orman Bakanlığı, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi bütçelerinden faydalanarak farklı projeler gerçekleştirdik. Kiraza alternatif ürün olarak kayısı ve incir fidanı dağıtımı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da kurumların iş birliği içerisinde hazırladığı bu programın bölgedeki ürün çeşitliliğini arttırmak bakımından çok önemli olduğunu vurgulayıp, "Bu fidanlar, ilimize ülkemize katma değer sağlayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla üreticilere Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde 9 bin 360 adet kayısı fidanının dağıtımı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi 5 bin 360 fidanı yüzde 75 hibeli olarak üreticilere dağıtırken, 4 bin fidanın temini de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum