Şehzadeler Belediyesi eylül meclis toplantısı yapıldı

    MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi Eylül Meclis Toplantısı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. 19 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mecliste Çelik, belediyenin projelerindeki son durum ve yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Çelik, Fatih Parkı içerisinde yer alan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen binada gençlik merkezi ve kreş açacaklarını söyledi.

    Şehzadeler Belediyesi eylül meclis toplantısı yapıldı
    02 Eylül 2022 - 14:27 - Güncelleme: 02 Eylül 2022 - 14:33

    Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen Şehzadeler Belediyesi Eylül Meclis Toplantısı'nda 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan meclis oturumunda Çelik,  belediyenin projelerindeki son durum ve yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Şehzadeler Belediyesi'nin güneş enerji santralinin (GES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını anımsatan Çelik, "Bu güneş enerji santrali ile yıllık 1 milyon 734 bin 416 kw/h elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Bu üretim, 4 kişilik aileden oluşan 571 hanenin yıllık tüketimini karşılayabilecek bir kapasitedir. Yapmış olduğumuz tüm hizmetlerde bizlere destek vererek, önünü açan değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Güneş enerji santralimiz ilçemize hayırlı olsun" dedi.  



    'KAYKAY VE PATEN PARKINDA SONA GELİNDİ'

    Çalışmaları devam eden projeler hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Çelik, "5 mahallemizi kapsayan, Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projemizin ilk etabı için TOKİ başkanlığımızın 28 Eylül'de ihale yapmasını bekliyoruz. İhale takviminin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına da start vereceğiz. Yarhasanlar Mahallesi'ndeki Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'mizin yapım çalışmaları; Saruhan Bey tarafından yaptırılan Fetih Mescidi'nin restorasyonu ve 2. Anafartalar Mahallemizde 4 bin 700 metrekarelik bir alanda hayata geçireceğimiz Kaykay ve Paten Parkı projemiz devam ediyor.  Parkımızda inşaat kısmını bitirdik, peyzaj çalışmaları yapılıyor" ifadelerini kullandı.



    YENİ GENÇLİK MERKEZİ VE KREŞ

    Fatih Parkı içerisinde yer alan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen binada gençlik merkezi ve kreş açacaklarını belirten Çelik "Binamızın toplam alanı 588 metrekare olup 278 metrekaresi kreş, 310 metrekaresi gençlik merkezi olarak ayrılmıştır. Kreş bölümünde 3 adet sınıf,  yemekhane, mutfak ve uyku odası, lavabolar, bekleme ve oyun salonu, idari bölüm yer alacak. Gençlik Merkezi bölümünde  dört oda, lavabolar, depo ile tarım atölyesi, stüdyo odası, e spor salonu ve robotik kodlama atölyesi yer alacak.  Çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor" dedi. Öte yandan, Çelik Manisalı çiftçiler için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

    Çelik'in yaptığı açılış konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 19 madde görüşülerek karara bağlandı. Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ise 3 Ekim'de saat 17:00'da yapılacağı ifade edildi. 
     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum