Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik, proje inşaatlarını inceledi

    MANİSA'nın Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi Projesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmalarının 2023 şubat sonu mart başı gibi tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Çelik, sınıfların hazırlanması iç teşrifatın yapılması gibi çalışmaların da tamamlanmasının ardından yıl içerisinde projeyi hizmete açacaklarını söyledi.

    Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik, proje inşaatlarını inceledi
    28 Ekim 2022 - 16:26 - Güncelleme: 28 Ekim 2022 - 16:27

    Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi şantiyesini ziyaret ederek, yüklenici firma yetkilileri ve teknik ekiplerden bilgi aldı. Çelik'e incelemelerinde belediye başkan yardımcıları Atilla Efendioğlu ve Bilal Demir ile teknik ekipler de eşlik etti. Şantiye şefi ve beraberindekiler ile birlikte inşaatı gezen Çelik, inşaatın son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. İncelemelerinin ardından bir değerlendirme yapan Çelik, "İnşaatımız çok şükür kazasız, belasız planlandığı gibi devam ediyor" dedi. Projenin 1453 metrekarelik bir arsada hayata geçirildiğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 2600 metrekarelik bir kapalı alanımız var. Arşiv odası olarak planladığımız bir bodrum katımız bulunuyor. Burada ayrıca ısıtma ve soğutma sistemlerinin teknik bölümleri yer alacak. Zemin katımız gençlerin ve tüm halkımızın hizmetinde olacak. Okulların açık olduğu dönemlerde burası 24 saat hizmet verecek. Birinci katta ise Gençlik Merkezimiz var. Burada 10 tane sınıfımız var. Liseye hazırlık, İngilizce, Matematik kurslarımız olacak. Son katta iki tane kulemiz var. Burada yazar buluşmalarının yapılacağı, toplantıların olacağı büyük bir salonumuz ve kafeteryamız olacak. Her şey düşünüldü. Türkiye'deki örneklerini arkadaşlarımızla birlikte bizzat ben de katılarak defalarca gidip inceledik. Nihayetinde de çok güzel, prestijli, şehir merkezinde, gençlerin yürüyerek gelip gidebilecekleri, gençliğin nabzının atacağı bir gençlik merkezi ve kütüphaneyi faaliyete sokacağız."
    İnşaat çalışmalarının 2023'ün şubat sonu mart başı gibi tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Çelik "Yüklenici firmadan yeri teslim aldıktan sonra iç dizaynıyla ilgili çalışmalar olacak. Teşrifatı, sınıfların hazırlanması ile birlikte 2023 yılının içinde hizmete açmış olacağız" diye konuştu. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum