Şehitlikte buruk bayram

    İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti.

    Şehitlikte buruk bayram
    28 Haziran 2023 - 12:51 - Güncelleme: 28 Haziran 2023 - 12:52

    İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü şehit aileleri, sabah erken saatlerinden itibaren Kadifekale Şehitliğini ziyaret etmeye başladı. Bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, mezarların başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Kabirlere su döküp çiçek bırakan şehit yakınları, mezar yerlerini de temizledi.

    'GÜZEL GÜNÜMÜZ YOK'

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 27 Temmuz 2012 yılında yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 21 yaşındayken şehit olan Astsubay Çavuş Selman Aksu'nun amcası Mehmet Şerif Aksu, "Bugün bayram. Devamlı onu ziyaret ediyoruz. Fırsat buldukça buradayız. Her bayram geliyoruz. Yeğenim 11 yıl önce şehit oldu. O günden beri hoş bir günümüz yok. Devamlı üzülüyoruz. Devamlı hatırlıyoruz. Gece gündüz aklımızdan çıkmıyor. Herkese Allah sabır versin" dedi.

    'VATAN UĞRUNA'

    Bingöl'de 2012 yılında PKK'lı teröristlerce askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit düşen jandarma er Oğuz Şahin Kayabaş'ın babası Ramazan Kayabaş da bayramda oğlunun mezarını ziyaret etti. Kayabaş, "Çocuklarımızı görmeye geldik. Hepsi bizim çocuklarımız. Bayram olduğu için buradayım. Gelmeyip ne yapacağız? Vatan uğruna gitti. Hepsinin canları sağ olsun" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum