• Reklam

Şehitlere büyük saygısızlık!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 2005 yılında açılan Şehitler Anıtı'nı gidin bir görün.. Anıt harabeye dönmüşken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu anıtın fotoğrafını instagram hesabından yayınlayıp 'birlik, beraberlik' mesajı verdi. Ama bir hileyle.. Anıtın sadece üst kısmının fotoğrafını yayınladı.

Şehitlere büyük saygısızlık!
08 Kasım 2020 - 16:37 - Güncelleme: 08 Kasım 2020 - 17:09

Vatan uğruna canlarını veren Karşıyakalı şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla Mavişehir girişindeki Karşıyaka Belediyesi Şehitler Parkı’na yaptırılan anıt tanınmayacak halde. Her birinin üzerinde bir şehidin adı yazılı 49 pirinç yıldız, iddiaya göre 2005 yılında anıt açıldıktan birkaç ay sonra çalındı.

İzmirde şehitlere büyük ayıp
 

Bostanlı Rotary Kulübü’nün yaptırdığı, Karşıyaka Belediyesi’nin de çevre düzenlemesi ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu yıldızların maliyetini üstlendiği anıtı gidin bir de şimdi görün. Üzerindeki Şehitler Anıtı yazıları, mermer bloklar ve aydınlatmalar da zaman içinde sökülen anıtın son dönemde taban betonu bile parçalandı.
 
İzmirde şehitlere büyük ayıp
 


Bu konuda vatandaştan gelen şikayetleri kulak arkası ettiği belirtilen Karşıyaka Belediyesi, dalga geçer gibi bugün sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Hem belediyenin resmi instagram hesabından hem de Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın instagramından bu anıtın fotoğrafı yayınlandı. Ama anıtın yok edilmiş alt kısmı değil sadece üst bölümü gözükürken fotoğrafın altında şu yazı paylaşıldı:

Karşıyakalı şehitler anısına 2005 yılında yapılmış olan bu anıt aynı zamanda zor zamanlarda birbirimize destek olmayı, dayanışmayı, birlikte sağlam durmayı hatırlatıyor sanki. Üzerimizde kara bulutların dolaştığı günler yaşıyoruz. Ama bu kara bulutlar dağılacak ve aydınlık günlere hep beraber, birlik ve dayanışma içerisinde ulaşacağız. Böyle zor dönemlerde birimiz düşerse, diğerimiz sağlam duracak ve ona destek olacak. Her türlü zorluğu birlikte aşacağız. Sağlıkla ve sevdiklerinizle nice güzel günlere, hep beraber.

İyi pazarlar

Şimdi durum şu... Bu anıtın harabe olduğunu başkan biliyor mu? Biliyorsa ayıp..
Eğer bilmiyorsa o da ayıp..
Ama eğer bilmiyorsa Başkan Cemil Tugay'ın bu sosyal hesaplarını yönetenler, onu zor duruma düşürüyor gibi.. 
İnsanın aklına başka türlüsü gelmiyor: Başkana komplo mu yapılıyor acaba?
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum