Şehir Plancıları Odası: İnciraltı bizim.. Mal sahipleri: Siz kimsiniz?

    İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin 'İnciraltı Sen Zaten Bizimsin' paylaşımına sert tepki gösterdi: İzmirli ailelerin 100 yıldır tapulu yeri olan İnciraltı nasıl sizin oluyor.

    Şehir Plancıları Odası: İnciraltı bizim.. Mal sahipleri: Siz kimsiniz?
    04 Mayıs 2021 - 11:04 - Güncelleme: 04 Mayıs 2021 - 11:44
    Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin sosyal medya paylaşımı 'İnciraltı' kavgası çıkardı. Şehir Plancıları'nın 'Kültürpark'ı Yalnız Bırakmayacağız! İnciraltı Sen Zaten Bizimsin!" paylaşımına tepki İNGEDER Başkanı Karabulut'tan geldi.



    Başkan Tayfun Karabulut, sosyal medya hesabında şunları yazdı:

    1 Mayıs işçi bayramı gibi tüm Türkiye’nin kutladığı özel bir gün üzerinden; ne hak ile ne akıl ile bağdaşmayan bir açıklama yapılmıştır. 1900'lü yılların başlarından beri yaşam sürdüren, yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan ve  2700'ü aşkın İzmirli vatandaşın tapulu yeri, İnciraltı için nasıl hak iddia edebilirsiniz? Bugün burada halen yaşam sürdürmeye çalışan bini aşkın vatandaşı nereye koyuyorsunuz? Nereden alabiliyorsunuz bu gücü, bu cüreti ? Sizler kanunların üzerinde misiniz? O zaman hangi arazi, hangi oda üyesine ait? Nasıl paylaştınız? 

    Bugüne kadar İnciraltı betonlaşmadıysa, bunu başaran bizleriz!! Halen yüzde 50 üzeri İzmirli vatandaşın elinde olan inciraltı için yabancılaşmaması için dayanan, ayakta kalmaya çalışan biziz!! Gökdelen imarsız, İzmir’in faydasına planlama isteyen, neredeyse çalmadık kapı bırakmayan yine biziz, has İzmirliler.

    Sizler TMMOB olarak, 2006 yılında Bornova’ya bamya tarlasına ilk 17 katlı gökdeleni yapıp, sonrasında da bina üzerine “TMMOB halktır” yazabilecek kadar rahatsınız. Amacınızın ne olduğunu belki geç anladık ama sadece biz değil artık tüm İzmirli anladı.

    Kültürpark İzmir’in, İzmirlinin toprağıdır. Orası ile ilgili bizlerin de, sokakta gezen ve şehrimizde yaşayan her İzmirlinin toprağıdır, hakkı vardır.

    AMAAA İnciraltı; tapunun üzerinde yazan ve anayasa ile korunmuş olan Türkiye Cumhuriyeti tapusunda ismi yazan İzmirli vatandaşın, yurttaşın şahsi yeridir.

    KAFANIZ KARIŞMASIN; İnciraltı Kent Ormanı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir’e kazandırdığı ve tüm İzmirlinin kullandığı kamunun yeridir. Kimsenin değil İzmir’in ve İzmirlinin yeridir.

    Şehrimiz İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilmektedir. Kendinizi İzmir’in ve İzmirlinin üzerinde görmeyi artık bırakın, ideolojinizin değil, kamunun yararına işlere bakmanızı tavsiye ediyoruz.

    İnciraltı’nı merak etmeyin, toprağın sahipleri biz İzmirli İnciraltı toprak sahipleri gayet merakla, dikkatle takip ediyoruz. Ve kamuyu koruyan onlarca devletimizin makamı da var ve hassasiyetle yürütüyorlar. Mesleğiniz hakkında da fayda sağlamak isterseniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her kurumu dinliyor ve değerlendiriyor. Ama amacınız İzmir’e katkı koymaksa tabiî ki…


    YORUMLAR

    • 0 Yorum