Şehidin mezarına yangın bile zarar veremedi

    Mersin'in Silifke ilçesinde dünden bu yana devam eden orman yangınında, Yeşilovacık Mahallesi'ndeki mezarlık yanarak tahrip oldu. Tunceli'de 2018 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in mezarı ve başucundaki Türk bayrağı ise sapasağlam kalarak yangından etkilenmedi.

    Şehidin mezarına yangın bile zarar veremedi
    30 Temmuz 2021 - 14:31
    Dün sabah Silifke ilçesi Boğsak koyunda başlayan orman yangını, ikinci gününde de devam ediyor. Gün boyu süren yangın, gece farklı noktalarda devam etti. Boğsak koyunda başlayan, Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı mahallelerini etkisi altına alan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yayılmaya devam ediyor. Hem havadan hem de karadan müdahale edilen yangın da, söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yangının etkisi altındaki 3 mahallede önceden boşaltılan çok sayıda ev, ekili alan ve iş makinesi yanarak zarar gördü. Söndürme çalışmalarına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen söndürme ekipleri de destek veriyor. Yangın nedeniyle bölgedeki birçok yerleşim yerine elektrik, su ve internet hizmeti verilemiyor.


    Şehidin mezarı zarar görmedi

    Öte yandan, bölgedeki çok sayıda ev ve ekili alana zarar veren Yeşilovacık Mahallesi'ndeki orman yangınında,  mezarlık da zarar gördü. Ancak Yeşilovacık Mahalle Mezarlığındaki bir şehit mezarının yangından hiçbir şekilde zarar görmemesi dikkat çekti. 2018 yılı ekim ayında Tunceli'de şehit düşen Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in mezarı ve başucundaki Türk bayrağı sapasağlam ayakta kaldı. Etrafındaki mezarlar yanarken, şehit mezarının ve başucundaki Türk bayrağının hiçbir şekilde zarar görmemesi dikkat çekti. Durumu fark eden bir vatandaş, şehit mezarını görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum