Seferihisar'da üç bölge ormandan çıkarıldı

    Geçtiğimiz günlerde SİT derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılan Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde son olarak yaklaşık 3 bin metrekare büyüklüğündeki 3 bölge orman statüsünden çıkarıldı. Bu bölgelerde yapılaşmanın olması dikkat çekti.

    Seferihisar'da üç bölge ormandan çıkarıldı
    16 Eylül 2022 - 14:13 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 14:18
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Balıkesir, Kütahya, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, Kastamonu, Rize, Sinop, Mersin ve Karabük'ün bazı ilçelerinde krokileri ile sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

    Yayımlanan karara göre İzmir’in Seferihisar ilçesindeki 3 bölge de bu karardan etkilendi. Sığacak Mahallesi’nde kalan toplamda 3 bin metrekarelik alanın da orman statüsü kaldırıldı. Bu bölgelerin ikisinde villa tipi konutların yer aldığı görüldü.

    SİT DERECESİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
    Yine geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yer alan duyuru ile birlikte Sığacak ilçesindeki 1’inci derece doğal SİT bölgesinde değişikliğe gidilmişti. Bölgedeki bazı bölgelerin tamamen SİT özelliği kaldırılırken bazı bölgelerinde SİT dereceleri 2’ye ve 3’e düşürülmüştü. Özellikle deniz kenarındaki bölgelerin SİT özelliğinin kaldırılarak bu bölgelerin yapılaşmaya açılması dikkat çekmişti. (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum