Seferihisar'da denize sıfır, doğal SİT alanına otel

    Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele dikmek istediği otel için imar çalışması başlatıldı.

    Seferihisar'da denize sıfır, doğal SİT alanına otel
    11 Nisan 2023 - 12:35
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Seferihisar Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5700 ada 2, 5 ve 8 parsellere yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nı askıya çıkardığını duyurdu.

    Askıya çıkarılan planlarla birlikte İzmir-Seferihisar-Doğanbey Termal Turizm Merkezi sınırları kalan 33 hektarlık alanına otel ve günübirlik tesisler yapılmasının önü açılmış oldu. Planlara göre parselin yüzde 51’i otel, yüzde 15’i günübirlik tesis, yüzde 11’i park alanı olarak ayrıldı.



    3’üncü derece doğal SİT alanında kalan otel alanı için 0,45 emsal hakkı ve 5 kata kadar yapılaşma izni verildi.  Parsellere yapılması planlanan tesisin toplam yatak kapasitesi ise 2 bin 441 olacağı da açıklama raporunda belirtildi.

    Parsellerin mülkiyeti ise Golda Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne ait. Şirket ise eski ismi Kombassan olan Konya merkezli Bera Holding bünyesinde yer alıyor.
    Otelle ilgili yakın zamanda ÇED sürecinin de başlatılması bekleniyor. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 2 Yorum
    • Baran Eryılmaz
      7 ay önce
      Buranın altında myonessos isimli antik kaynaklarda adı geçen karya yerleşiminin devamı var.
    • İsmail Lagap
      1 yıl önce
      Seçimden önce ne götürürse o kadar değil mi?