Seferihisar'da baraj dibine villa dikiyorlar!

    Son dönemde pandemi ile birlikte metropol hayatından uzaklaşmak isteyen vatandaşların gözde mekanlarından birisi Seferihisar oldu. Seferihisar’ın kırsal bölgesinde yerleşim alanı açmaya başlayan vatandaşlar 4-5 katlı evler inşa etmeye başladı.

    Seferihisar'da baraj dibine villa dikiyorlar!
    19 Ocak 2023 - 19:08
    Pandemi ile birlikte kapanma süreçlerinin uzun sürmesi sebebiyle doğal alanlarda yaşam kurma hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların uğrak adreslerinden birisi İzmir oldu.

    Başta yazlık olmak üzere köy evlerine kadar ilginin arttığı dönemde emlak fiyatları da buna paralel olarak yükselmeye başladı. Seferihisar’ın kırsal alanlarında yeni bir yaşam kurmak isteyen ve metropol hayatın sıkılan vatandaşlar, adeta arazi avına çıkmış durumda…

    İlçenin Gödence-Gölcük hattında hiçbir vasfı olmayan boş araziler dönümü 700 bin TL’ye kadar çıkarken geçtiğimiz günlerde yine vasıfsız bir 1,5 dönümlük arazinin 1 milyon 200 bin TL’ye satıldığı belirtildi.

    Arazilerin para etmesi sebebiyle ekonomik olarak zor günler geçiren üreticiler de ytarımsal üretimden vazgeçerek arazilerini satma eğilimi içerisine girmiş durumda… Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, özellikle İstanbul’da bölgeye göç olduğunu kaydetti.



    DAĞIN İÇİNE 4-5 KATLI EV YAPAN VAR
    Coğrafyanın bozulduğunun altını çizen Başkan Kokulu, “Çok büyük bir emlak baskısı altındayız. Köyden dışa doğru göç vardı, şimdi ise şehirden içe doğru göç var. Bölgeye inanılmaz bir göç var ve işler iyi gitmiyor. Coğrafya bozuluyor. Barajın sıfır noktasına ev dikiyorlar. Köylüler toprağını satıyor. İnanılmaz paralar bunlar… Ne yapalım tarım çöktü deyip satıyorlar. İstanbul’dan gelen görgüsüz, paralı kişiler gelip dağın içine 4-5 katlı ev yapıyor. Tarımsal üretimin önünde büyük engeller. Örneğin Gölcük Köyü’nde 15 kişi var yerli nüfus… 40 kişi göç etti şu an… Home Office kurarak İstanbul’daki fabrikasını idare eden de var emekli olup gelen de… Ciddi bir uyum sorunu yaşanıyor. Bazılar samimiyet kurmuyor, selam sabah vermiyor”  şeklinde konuştu.

    Gödence Muhtarı Ali Çetin ise kaçak yapılaşma ile ilgili duyumlar aldıklarını da belirterek “kaçak yapı yapan olursa şimdiden uyarıyorum. Bunları şikayet edeceğim” dedi. (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum