Sedat Peker öldürüldü mü?

    Suç örgütü lideri Sedat Peker’den bir haftadır haber alınamaması ve avukatı Ersan Barkın'ın müvekkiliyle iletişim kuramadığını açıklaması üzerine çeşitli senaryolar üretilmeye başlandı.

    Sedat Peker öldürüldü mü?
    02 Aralık 2021 - 21:14

    Bazı sosyal medya paylaşımlarında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın ziyaretinin ardından Sedat Peker'den ses çıkmamasını yorumlandı. Bazı paylaşımcılar, Peker'in bulunduğu BAE'de tecrite alındığını, ev hapsinde tulduğunu yazdı. Bazıları da BAE prensinin Peker'i uçağıyla Türkiye'ye getirdiğini belirti. En dikkat çekici paylaşımsa Sedat Peker'in uzun namlulu bir silahla öldürüldüğü yönünde oldu.

    Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, bir tv programında “Peker sadece dijital tecritte mi? Fiziki tecritte de olduğunu düşünüyoruz. Müvekilinizin sesini duydunuz mu?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı:
    “Kendisine ulaşılamadığı haberinin kamuoyu gündemine gelmesinden bir gün önce devam eden bir davası ile ilgili kendisiyle iletişim kurmuştum. O günden bugüne kadar bir iletişim kurmadım. Sadece yakınındaki bir kimse aracılığıyla bir Whatsapp mesajıyla bir dosyaya dair bir iddianame talep edildi benden. Dolayısıyla bir haftayı buldu benim kendisiyle iletişim kurmamamın üzerinden.”  

    'TECRİT' İDDİASI

    Sedat Peker’in kendisine yönelik baskı kurulacağı ve iletişim kanallarının kapatılacağı yönünde kaygı içinde olduğunu belirten Barkın, “Bu kesinti bu kaygının haklılığını gösteriyor sanki” diye konuşmuştu.  

    Barkın, “Sedat Peker’e yönelik sadece dijital tecrit değil, fiziki bir tecrit uygulanıp uygulanmadığı” yönündeki soruya, “Ben bir kez bile görüşmedim. Dijital tecrit uygulandığı ifade edilen günden bir gün önce telefonla görüştüm. O günden bugüne benimle telefonla irtibat kurulmadığı gibi benim önceden iletişim kurduğum telefon numarasından da yanıt alamadım” açıklamasını yapmıştı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum