• Reklam

Seçimi kaybeden liderler genel başkanlıktan istifa etti

Romanya'da dünkü yapılan parlamento seçimlerden birinci parti çıkamayan iktidardaki PNL partisinin genel Başkanı ve Başbakan Ludovic Orban istifa ettiğini açıkladı. Kazanamayan iki parti lideri de genel başkanlıktan ayrıldı.

Seçimi kaybeden liderler genel başkanlıktan istifa etti
07 Aralık 2020 - 21:00

ERCAN ÇÖLMEKÇİ
DIŞ HABERLER MÜDÜRÜ

Romanya'da dünkü yapılan parlamento seçimlerden birinci parti çıkamayan iktidardaki PNL partisinin genel Başkanı ve Başbakan Ludovic Orban istifa ettiğini açıkladı.
Istifa, bugün Cotroceni Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Klausİohannis ile görüşmenin ardından geldi. Kendisi de PNL üyesi olan Cumhurbaşkanı İohannis'in, Orban'dan dünkü başarısızlığı üstlenmesini istediği belirtiliyor.
Seçim sonuçlarının siyasi depremi bununla da bitmedi.. Seçimlerden 3. çıkan USR Partisi (Uniunea Salvați România) genel başkanı Dan Barna görevinden istifa etti. Yine eski Romanya başbakanlarından olan Pro Romania'nın lideri Victor Ponta, Pazar gecesi ile Pazartesi günü Facebook'ta bir mesaj yayınlayarak, parlamento seçimlerinin geçici sonuçlarının partisinin yenilgisine işaret etmesinden sonra, en azından bir süreliğine siyasi hayattan çekildiğini öne süren bir mesaj yayınladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum