Savaştan kaçan anne ve iki çocuğu depremde öldü

    Rusya'nın saldırılarından kaçarak sığındıkları Türkiye'de depreme yakalanan Ukraynalı anne ve iki çocuğunun enkazdan cansız bedenleri çıkarıldı.

    Savaştan kaçan anne ve iki çocuğu depremde öldü
    26 Şubat 2023 - 13:20
    Ukrayna Rusya savaşının ardından 46 yaşındaki Yulia Petrov, çocukları 10 yaşındaki Zakhar ve 5 yaşındaki Matvii ile kaçıp, Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan yakınının yanına yerleşti. Depreme burada yakalanan Petrov ile çocuklarının kaldığı bina yıkıldı.
    Savaş sırasında yaralanıp, tedavi gören Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ndeki asker eşi ise ailesinden haber almayınca Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçti.
    Eşi ile çocuklarının enkazda olduğunu öğrenen baba, Türkiye'ye geleceği gün, acı haberi aldı.
    Petrov ile çocuklarının 14 Şubat'ta enkazdan cansız bedenleri çıkarılıp, Ukrayna'ya gönderildi.

    "6 Ukrayna vatandaşımızı kaybettik"
    Açıklama yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise şunları söyledi:
    "Maalesef savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan depremde hayatın kaybeden vatandaşlarımız oldu. Elbette elçilik olarak deprem bölgesinden vatandaşlarımızın tahliyesi için seferber olduk. Ama elbette en belirgin destek arama-kurtarma ekibinden geldi. Birçok binada çalışma yaptılar. Maalesef 6 Ukrayna vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 kişiye hala daha ulaşamıyoruz. Toplamda deprem bölgesinde 155 vatandaşımızı arıyorduk, 149'u ile iletişim kurabildik, 6 kişi ile henüz iletişim kuramadık. Bu vatandaşlarımızın çoğu deprem bölgesinde Türk devletinin destekleri ile kalmaya devam ediyor, bazılarını da tahliye ettik. Bu felaket ortak acımızdır ve hep birlikte üstesinden geliyoruz."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum