• Reklam

Satrançta Avrupa ikinciliği kazandılar

ROMANYA'da 23-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 2023 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda 12 yaş altı Milli Takım olan 'U12 Türkiye takımı' 2023 Avrupa ikincisi oldu.

Satrançta Avrupa ikinciliği kazandılar
02 Ağustos 2023 - 15:26 - Güncelleme: 02 Ağustos 2023 - 15:27

Romanya'da 15 Avrupa ülkesinden 81'i unvanlı 174 sporcunun mücadele ettiği 2023 Avrupa Genç Takımlar Şampiyonası'nda 7 maç sonunda elde ettiği 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda U12 Türkiye takımı ikinci oldu. Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Şampiyonası'nda U12 Türkiye Şampiyonu olan İzmir Apaydın Satranç Gençlik ve Spor Kulübü U12 Milli Takımı'ndan Eymen Eren Büyük (12), Umut Anıl Doğan (12), Ali Varyemez (11), Ali Poyraz Uzdemir (9) ve Ayaz Şaşkın (12) Türkiye'yi Romanya'da temsil etti.

'ZOR BİR GALİBİYET ALDIK'

U12 Genel, U12 Kızlar, U18 Genel, U18 Kızlar kategorileri olmak üzere toplam 4 kategoride yarışan Milli Takım ikinci olurken Polonya birinci ve İsrail üçüncülüğü elde etti. Son maçta Romanya ile karşılaştıklarını dile getiren takım kaptanı ve antrenörü Fethi Apaydın, Romanya'nın turnuvanın favorisi olduğuna dikkati çekerek, "Romanya'yı yenerek çok zor bir galibiyet aldık ve ikinci olmayı başardık. Çocuklarımız çok hızlı gelişiyor. Bu turnuvada kendilerinden çok daha yüksek reytingli sporcularla yarıştılar ve bize karşı favori gösterilen çok maç kazandık. Örneğin İsrail ve Romanya galibiyetlerimiz turnuvada çok ses getirdi" dedi.

'GELECEĞİN A MİLLİ TAKIMINA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ'

2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda U12 Genel, U12 Kızlar, U18 Genel ve U18 Kızlar kategorilerinde şampiyon olan kulüplerin masraflarını federasyonun karşıladığını anlatan Apaydın, birinci kulüplerin Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye adıyla ülkeyi ve federasyonu temsil ettiğini dile getirdi. U12 Türkiye takımı olarak hedefleri hakkında bilgi veren Apaydın, şunları söyledi: "İlk hedefimiz seneye bu turnuvada şampiyonluğu kazanmak olsa da bizim her zaman asıl amacımız ülkemize faydalı, bayrağımızı gururla temsil eden başarılı gençler yetiştirmek. Geleceğin A milli takımına katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü bugünün 12 yaş milli takımı geleceğin A milli takımı. Biz bunun bilinciyle ve sorumluluğuyla çalışıyoruz. Federasyonumuz da aynı hedefle çalışıyor ve çocuklarımızı bu turnuvaya göndererek bu hedeflerimize değerli bir katkı sağlıyor. Herkesin takdirini kazanan bu başarımız Türkiye'ye hayırlı olsun."



 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum