'Sarı Şemsiye' ödülleri sahiplerini buldu

    İZMİR'in Buca Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 8'inci kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, törenle sona erdi. Festivalde, 'BPFF2022 Sarı Şemsiye' ödülleri sahiplerini buldu.

    'Sarı Şemsiye' ödülleri sahiplerini buldu
    30 Mayıs 2022 - 16:45 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 16:46

    Balkan Panorama Film Festivali'nin 8. buluşması bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. 8. Balkan Panorama Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde (BBKSM) düzenlenen ödül töreniyle kapanış yaptı. Törene Buca Belediyesi Başkan Vekili Burcu Er Durmaz, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, Türk sinemasının usta isimleri Emel Göksu, Dolunay Soysert, Tim Seyfi, İştar Gökseven, Rıza Sönmez, Rıza Akın, Yeliz Kuvancı, İnanç Konukçu, yönetmenler Ferit Karahan, Murat Şenöy, Özcan Alper, Fikret Reyhan, festivalin danışma kurulu üyeleri ile çok sayıda yabancı sinema sanatçısı katıldı.

    'FESTİVAL BÜYÜK BİR İVME KAZANDI'

    Ödül töreni, festivalin kurucusu ve direktörü Sali Saliji Sallini'nin konuşmasıyla başladı. Buca Belediyesi katkıları ile büyüyen festivalin, İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıları ile güçlendiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıldan itibaren verdiği destekle  festivalin büyük bir ivme kazandığını ifade ederek, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Törende konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, Balkan Panorama Film Festivali'nin bu yılki programına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, "Buca Belediyesi olarak kültür ve sanata karşı olan bütün sorumluluklarımızı en sonuna kadar yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın" dedi.

    5 DALDA 11 KATEGORİDE 35 FİLM 11 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

    21 - 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türk ve Balkan sinemasından 150 filmin sanatseverlerle buluştuğu festivalde, 11 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 5 Dario Moreno Uzun Metraj Filmi, 10 Ulusal Kısa Metraj Film, 10 Uluslararası Kısa Metraj Film olmak üzere toplam 35 film #BPFF2022 Sarı Şemsiye ödülü için yarıştı. (DHA) 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum