'Şapkacı Fethi', 87 yaşında şapka dikiyor

    MANİSA'da, Sakaryaspor'da şimdiki adıyla Manisaspor'da oynadığı yıllar Fenerbahçe'nin transfer teklifini geri çeviren Fethi Gönül, ilerleyen yaşına rağmen şapkacılık mesleğini sürdürüyor. 'Şapkacı Fethi' lakaplı Gönül, 87 yaşında, makinesinin başına geçerek, mesleğe başladığı ilk günkü heyecanıyla kendi tasarımı olan şapkaları üretiyor.

    'Şapkacı Fethi', 87 yaşında şapka dikiyor
    04 Mayıs 2022 - 11:10 - Güncelleme: 04 Mayıs 2022 - 11:11

    Manisa'nın eski futbolcularından, çevresinde 'Şapkacı Fethi' olarak tanınan Fethi Gönül, ilerleyen yaşına rağmen, makinesinin başına geçerek kendi tasarımı olan şapkalar üretiyor. 10 yaşında bir şapka ustasının yanında çırak olarak mesleğe başlayan Gönül, 15 yaşında ise futbola merak sardı. İlk zamanlar ikisini bir arada götüren Gönül, amatör Hacırahmanlıspor'da 1 yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor'a, şimdiki adı ile Manisaspor'a transfer oldu. Başarıları ile adından söz ettiren Gönül, askerdeyken Ordu Milli Takımı'na seçildi. Ordu Milli Takımı'nda Gençlerbirliği'nin dikkati çeken ve teklif alan Gönül'ü, peşini büyük takımlar bırakmadı. 1958 yılında askerden döner dönmez Fenerbahçe'den Cihat Arman ile masaya oturan Gönül, ailesinin izin vermemesi üzerine transfer teklifini geri çevirdi. Gönül, küçük yaşta başladığı şapkacılık mesleğini ise Şehzadeler İlçesi Hatuniye Camisinin altındaki atölyesinde şimdilerde oğlu Metin ve torunu Fethi ile 3 nesil bir arada sürdürüyor. İlerleyen yaşına rağmen atölyesindeki dikiş makinesinin başına geçen Gönül, kendi tasarımı olan şapkalar üretip, geçimini sağlıyor.

    10 YAŞINDAN BERİ ŞAPKA YAPIYOR

    Futboldan kazandığı parayla işini yoluna koyduğunu dile getiren Gönül, "Babam kolumdan tutup beni şapka ustanın yanına getirdi. O zaman 10 yaşındaydım. O gün bugündür de şapka yapmayı sürdürüyorum. Neredeyse tüm Manisa beni tanır" dedi.

    15 yaşında futbola merak sardığını da anlatan Gönül, "Zamanla futbolda da kendimi geliştirdim. Askerden 1958 yılında döndüğümde, Fenerbahçe'den Cihat Arman Manisa'ya geldi. Beni transfer etmek istediklerini ve talepleri sordu. Evin tek oğlu olduğum için ailem gitmemi istemedi. 'Onlara kim bakar' diye düşündüm. Aile düzenimiz bozulur diye gitmedim. Sakarya kulübü olarak çok birincilik yaşadım. Sonra kulubün adı Manisaspor oldu. Amatör kümede 1700 lira para kazanıyordum. O zaman iyi paraydı. Bu parayı ne Manisa'da ne İzmir'de alan vardı. O parayla işlerimi yoluna koydum" diye konuştu.

    Futbol oynayamasa da şapkacılık mesleğini sürdürdüğünü belirten Gönül, "Gözüm kapalı olarak da şapka dikerim. Meslek aşkı içimde var. Elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim. Alkol ve sigara ve ağzıma almadım. Sağlığımı buna borçluyum. Gençlere tavsiye ederim. Böyle şeyleri kullanmasınlar" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum