• Reklam

Sancaklıuzunçınar çok amaçlı salonu törenle hizmete açıldı

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinin kırsal Sancaklıuzunçınar Mahallesi'ndeki çok amaçlı açık alan belediye tarafından yaptırılan çok amaçlı salona dönüştürülüp, çevre düzenlemesi de yapılarak törenle hizmete açıldı.

Sancaklıuzunçınar çok amaçlı salonu törenle hizmete açıldı
05 Kasım 2022 - 17:26 - Güncelleme: 05 Kasım 2022 - 17:26

Sancaklıuzunçınar Mahallesi Çok Amaçlı Salonu'nun açılışı için düzenlenen törene, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, AK Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Tülay Şentürk, AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Zenginoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler'in 320 bin dönüm tarım arazisi olan bir ilçe olduğunu belirtip, "Esas itibariyle büyükşehir ilçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları mahallelerin içi ile ilgilidir. Ama biz bizim görev alanımızın içindedir dışındadır demeden 320 bin dönümlük bu arazide binbir zahmetle ürün üreten, ülkenin ekonomisine katkıda bulunan çiftçilerimize duyarsız kalmadık. Daha önce traktörle zor gidilen tarlalara bugün taksilerle gidildiğini görüyoruz. 2014'ten bugüne kadar 4 bin 500 km'nin üzerinde malzemeli ve malzemesiz ova yolu bakımını gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 175 kilometre ova yolunda soğuk asfalt çalışmalarını tamamladık. Bunlar eskiden hayaldi. Dün hayal edemeyeceklerimizi bugün yaşar hale geldik. Çiftçilerimiz için yaptığımız çalışmalarımız sırf bunlardan ibaret değil. Manisa'da ilk defa Şehzadeler Belediyesi olarak 2 erken uyarı sistemini kurup Tarım ve Orman Müdürlüğü ile bağlantısını sağladık. Türkiye'nin en güzel kiraz pazarını hemen dibinizde yaptık. Kahvehane önlerinde, otobüs duraklarında yapılan alışveriş dönemi bitti. Şimdi Sancaklıuzunçınarlı kardeşim ürününü kiraz pazarına götürüyor, orada 70 dönümlük bir alanda ferah şekilde Türkiye'nin her tarafından gelen tüccarlarla pazarlık ettirerek en iyi rakama satıyor" dedi.

'TOPLAM 165 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP'

Üreticiler için yaptıkları diğer hizmetlerden bahsederek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik, Sancaklıuzunçınar Mahallesi özelinde de hayata geçirdikleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Açılışı yapılan çok amaçlı salonun bulunduğu alanın daha önce atıl bir durumda olduğunu ifade Başkan Çelik, "Mahallemizin bir salona ihtiyacı vardı biz de gerekli çalışmayı hemen yaparak mahallemize bu projeyi kazandırdık.

Projemiz, Sancaklıuzunçınar Mahallesi 147 ada 1 parselde bulunan çok amaçlı açık alanın, kapalı çok amaçlı salon olarak düzenlenmesi ve çevresine yapılan imalatlardan oluşuyor. Çok amaçlı salonumuz; 130 metrekare kapalı alan, 35 metrekare gelin odası ve lavabo olmak üzere toplam 165 metrekaredir. Çok amaçlı salon içerisinde 3 lavabo ve gelin odası bulunmaktadır. Zeminin seramik kaplama ve duvarlarına sıva işlemi yapıldı. Salonun dış cephesine ve pencere kenarlarına ise söve imalatı, salon içerisine 6 adet 230x150 cm ebatlarında pencere yapıldı. Çok amaçlı salona ait parselin dış sınırına 50 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde taş duvar örülerek, önünde kalan açık alana 600 metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Salonun çevresinde bulunan alanların parke taşı ve bordür tamiratları yapıldı. Salonun önünde bulunan 100 metrekarelik alana çocuk oyun grubu monte edildi. Çok amaçlı salonun ön tarafına yapılan taş duvarın üstüne 100 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde korkuluk yapıldı. Salonumuzun iç tefrişatı da belediyemizce yapıldı" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyelerince kurdelesi kesilen çok amaçlı salon hizmete açıldı. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum