Salihli'de SMA hastası 3 yaşındaki için yardım kampanyası

    MANİSA'nın Salihli ilçesinde yaşayan Hatice-Mehmet Ali Sağlık çiftinin 3 yaşındaki SMA Tip 1 hastası çocukları Duru Sağlık için düzenlenen yardım kampanyasında 4 milyon 12 bin lira yardım toplandı.

    Salihli'de SMA hastası 3 yaşındaki için yardım kampanyası
    04 Nisan 2023 - 19:37 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 19:38

    Salihli ilçesinde gönüllüler tarafından düzenlenen ve sosyal platformlarda canlı yayınlanan yardım kampanyasına yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılım oldu. Bahçeşehir Koleji Salihli Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen yardım kampanyasına gönüllülerin yanı sıra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, çok sayıda iş insanı, oda ve borsa başkanı katıldı.

    Kampanyaya katılan çocuklar kumbaralarındaki paraları bağışlarken, yurt içi ve yurt dışından yapılan bağışlar sonucunda toplam 4 milyon 12 bin lira nakit para toplandı.

    Yardım kampanyasını gerçekleştiren gönüllüler adına bir konuşma yapan Cemal Güzelyurt, SMA hastası bir çocuk için Türkiye'de ilk kez bir ilçede canlı yayın organizasyonu gerçekleştirildiğini söyledi.

    SMA Tip 1 hastası Duru Sağlık'ın Zolgensma gen tedavisi olabilmesi için başlatılan Manisa Valiliği izinli yardım kampanyasının tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını belirten Güzelyurt, "SMA hastası Duru Sağlık için yaklaşık 3 yıldır mücadele veriyoruz. Bu geceyi organize etmeden önce Duru Sağlık'ın tedavi olabilmesi için gerekli olan paranın yüzde 80'i toplanmıştı. Duru'yu yeniden hayata döndürmemiz için 8 milyon lira daha gerekiyor. Kısa sürede ihtiyaç olan kalan parayı da toplayıp, Duru'nun tedavi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
    Yardım gecesine katılan Duru Sağlık'ın annesi Hatice ve babası Mehmet Ali Sağlık ise gözyaşlarına hakim olamadı.

    Sağlık çifti, kızlarının çektiği acıdan bir an önce kurtulması için seferber olan tüm gönüllülere teşekkür etti.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum