• Reklam

Salgının sona ereceği tarihi açıkladı

Pfizer ile birlikte Kovid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19 pandemisinin bitişine dair açıklamalarda ve öngörüde bulundu.

Salgının sona ereceği tarihi açıkladı
06 Mayıs 2021 - 02:38
Dün yaptığı açıklama ile koronavirüse karşı yeni bir aşı geliştirdiklerini açıklayan Prof. Dr. Uğur Şahin, bu aşının, 2 ila 8 santigrat derecede ve daha uzun bağışıklık sağlayacak şekilde formülize ettiklerini söyledi.

HIZLI AŞILAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Bugün de Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin düzenlediği CEO Council Summit'te konuşan Şahin, covid-19 salgının hangi tarihte bitebileceğine dair şu değerlendirmede bulundu:

"Salgının bitmesi için dünya genelinde aşılama oranı yüksek olmalı. Aksi takdirde kimse güvende olmayacaktır. Dünya üzerinde sürü bağışıklığı kazanıldığı sürece salgın sona erecektir. 2022 yılının ortalarına doğru Hindistan gibi yoğun nüfusun olduğu bölgelerde bile yüksek aşılama oranına ulaşılacaktır ve sürü bağışıklığı sağlanacaktır.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, WSJ'nin toplantısına çevrimiçi katıldı.Uğur Şahin ve Özlem Türeci, WSJ'nin toplantısına çevrimiçi katıldı.

"ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILARAK AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERE DE HIZLI AŞI TEDARİKİ YAPILACAK"

Gelecek 12 ay içerisinde gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde aşılama oranının artmasıyla birlikte sürü bağışıklığına ulaşılabileceğini düşünüyorum. Bunu da mevcut aşı üretim kapasitesini geliştirerek ve yeni üretim tesisleri açarak yapmak mümkün. 30'dan fazla şirketle aşı üretimi için çalışmalar yapıyoruz."

"AŞILAR KARIŞTIRILARAK DAHA ETKİLİ SONUÇ ELDE EDİLEBİLİR"

Özlem Türeci ise, "Ne kadar çok aşımız olursa o kadar iyi olur. Teoride onları karıştırabiliriz de. Çünkü günün sonunda amacımız sürü bağışıklığı sağlamak. Olabilecek kadar çok insanın aşı olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. 


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Murat Durudoğan
    2 yıl önce
    Bu açıklamayı yapanlara sığır demek onların kullandığı "sürü bağışıklığı" ifadesi karşısında yerinde olur. Zira doğrusu TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI ifasi olması gerekir.