Sakız koyunu çiftliğinde ders işlediler

    AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri derslerini bu kez Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Sakız koyunu çiftliğinde yaptı.

    Sakız koyunu çiftliğinde ders işlediler
    21 Aralık 2021 - 23:49 - Güncelleme: 21 Aralık 2021 - 23:50
    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Sakız Koyunu Çiftliği, veteriner hekimlik öğrencileri için de ders sahası olarak kullanılıyor. Öğrenciler zootekni derslerini çiftlikteki sakız koyunu, Çine çaparı ve Honamlı keçileri üzerinden yaparken, dersini çiftlikte işleyen öğretim üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin yerli ırkları korumasının da önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere Büyükşehir Belediyesi'nin veteriner hekimleri tarafından çiftliğin işleyişi, çiftlikte olası hastalıklarla mücadele, beslenme düzeni ve koruyucu hekimlik uygulamaları anlatıldı. Öğrenciler de hayvanlarla bir araya gelerek teorik bilgilerini deneme şansı buldu.

    Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu, "Öğrencilerimizi daha çok bu örnek işletmelere götürmeye çalışıyoruz ki bu iş ideal olarak, bilimsel olarak nasıl yapılıyor, sahada nasıl uygulamalar var görsünler istiyoruz. Dolayısıyla bu tip çiftlikler, hayvancılık yapmak isteyen öğrencilerimize de fikir veriyor. Biz de fakültemizin olanakları dahilinde buraya öğrencilerimizi her sene getiriyoruz" dedi.

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yeni neslin iyi yetişebilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarının her zaman onların yanında olduğunu söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum