Saime Sultan Yalısı'nda düğün varken yıkım

    Bayraklı'da bazı bölümleri kaçak olan Saime Sultan Yalısı, içeride düğün yapılırken belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı.

    Saime Sultan Yalısı'nda düğün varken yıkım
    03 Haziran 2022 - 23:09 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 22:30
    İzmir Bayraklı sahilinde bulunan Saime Sultan Yalısı'nda bu akşam muhteşem bir düğün vardı. Tekstilci Ali Akiz ve Gülce Güler'in bu mutlu gününe yüzlerce kişi davetliydi. Düğün neşe içinde başladı ancak ilerleyen saatlerde, düğünün yapıldığı Saime Sultan Yalısı'nın bazı bölümlerinin kaçak olduğu gerekçesiyle Bayraklı Belediyesi iş makineleri paldır küldür içeri daldı.



    Sahnede oynayanlar, eğlenenler, masada oturanlar; kepçeleri görünce şaşkına döndü. Gelinle damat ve düğün sahipleri ne olduğunu anlamaya çalışırken, belediye ekipleri masaların boşaltılmasını yıkım yapılacağını söyledi. Bir anda tepkiler yoğunlaştı.



    Nikah için başvurunun Bayraklı Belediyesi'ne yapıldığını belirten düğün sahipleri, "Yıkım şimdi yapılacak iş mi. Bu mutlu günümüzü zehir ettiler" dedi. Bu arada Saime Sultan Yalısı'nda tepkiyle karşılaşan ekipler polis çağırdı. Polisin önlem almasıyla yıkım yapıldı.

    İŞTE O ANIN VİDEOSU... BURAYA TIKLAYIN

    Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bayraklı ilçesinde, 142 yıllık geçmişiyle tarihi bir yapı olan Saime Sultan Yalısı'nda, işletmenin 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na muhalefet ettiği, sahil kısmında bulunan platformun devlet arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiği öne sürülerek yıkım gerçekleşti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum