Sahte doktora ceza verildi

    Kendisine sahte Cerrahpaşa Tıp Fakültesi diploması hazırlayarak 2013 yılında İstanbul Bakırköy’de Güzellik Fabrikası isimli bir güzellik merkezi açan Banu M. genel anestezi yaptığı Kıymet Kaya’nın karnından çektiği yağları yüzüne enjekte etti.

    Sahte doktora ceza verildi
    12 Ekim 2021 - 09:10 - Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 11:31

    Büyük bir acıyla uyanan yüzünün her yanı şişen ve moraran Kıymet Kaya'nın yüzünden irin akmaya başladı. Aynaya baktığında kendisini tanıyamayan Kıymet Kaya yüzünün bir daha düzelmeyeceğini öğrenince suç duyurusunda bulundu. Böylelikle Banu M.’nin sahte Doktor olduğu ortaya çıktı. Savcılık Banu M.’e dolandırıcılık suçundan 5, taksirle yaralama suçundan da 1 yıl hapis cezası istedi.

    Karara itiraz etti 

    Bakırköy 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kendisine iftira atıldığını öne süren Banu M. mahkemenin delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar vermesi üzerine Kıymet Kaya, karara itiraz etti.

    Bakırköy 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde sil baştan görülen davaya, Tekirdağ 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade veren Banu M., mağdurun yüzündeki hasarların kendi işleminden kaynaklanmadığını savundu. Duruşmada söz alan Kıymet Kaya, “Sanığın yüzüme 9 yıl önce yaptığı işlem sonrası hâlâ tedavi görüyorum. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme Banu M.’i nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 3.340 TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığa, taksirle yaralama suçundan 10 ay hapis cezası verdi.

    3 KADIN DAHA ŞİKÂYETÇİYDİ

    Banu M., 3 kadının daha şikâyetiyle Bakırköy 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Mahkeme Banu M.’i dolandırıcılık ve taksirle yaralama suçlarından 9 yıl hapis cezası ile 21 bin 600 TL adli para cezasına çarptırmıştı. Dosya, Yargıtay’a intikal etti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum